проблем с очите на дете

На прага на новата учебна година очният преглед е задължителен, за да бъде идентифициран навреме проблем с очите на дете. Това напомнят на родителите от Националния колеж на оптиците и оптометристите в Испания (CNOO).

Проблем с очите на дете – най-честите оплаквания

По данни на специалистите най-разпространените очни проблеми при децата в училищна възраст са мързеливо око (амблиопия), късогледство (миопия), далекогледство (хиперметропия). И също – кривогледство (страбизъм) и нарушения във връзката между акомодация и конвергенция. Всички тези проблеми оказват негативно влияние върху представянето на децата в училище. Смята се, че около 30% от случаите на училищен неуспех се дължат именно на неоткрити зрителни нарушения. Това е логично, предвид факта, че чрез очите се получава над 80% от информацията за заобикалящата ни среда.

„Поддържането на добро зрение при децата е от ключово значение за правилното развитие и постигане на добри резултати в училище“. Коментарът е на Едуардо Моран, директор на Националния колеж на оптиците и оптометристите в Испания. Той е категоричен, че в детска възраст е по-лесно да се предотврати или овладее всяка една промяна в зрителното развитие.

Нужда от адекватна диагноза и лечение

„Ранното откриване и навременното лечение на очни проблеми подобряват не само зрителната способност. Те повишават самочувствието и качеството на живот на детето. Помагат му да не изостава и да придобива нови знания и умения“, изтъква Моран. Той и колегите му от Националния колеж на оптиците и оптометристите изготвят списък с предупредителни знаци за проблем с детското зрение. Сред изброените симптоми са отклонение на окото, често мигане, премрежване на очите при четене или игри навън. Непрекъснато триене на очите, главоболие при гледане на наблизо, замъглено зрение, двойно виждане, трудности при четене. Лоша координация око-ръка, приближаване прекалено близо до книга/тетрадка при четене и писане, необяснимо влошаване на успеха в училище. „При наличие на някой от тези симптоми детето трябва непременно да се заведе на офталмолог“, казва Моран.

Ефективно решение за профилактика и борба срещу проблем с очите на дете

Изтъкнати офталмолози у нас препоръчват на децата Околут / Ocolut®. Това е изцяло природен продукт, разработен и създаден специално за детските очи и зрение. Формулата съчетава двата незаменими очни пигмента лутеин 6 mg и зеаксантин 450 mcg.

В изследвания в Харвардския университет се доказва, че 6 mg лутеин дневно намалява риска от увреждане на макулата с 43%.

За пълна протекция на детските очи и зрение в продукта е добавен зеаксантин в оптимално количество.
Продуктът се използва успешно за превенция и овладяване на най-честите очни проблеми в детска възраст (намалена зрителна острота, влошено нощно зрение и късогледство).

Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Приемът е удобен – по 1 капсула дневно по време на хранене. За постигане на оптимални резултати е нужна по-дълговременна употреба.

borola