Последни публикации

Blog

катаракта

Ранна катаракта – изпитани стратегии за профилактика

Катаракта или перде на очите е очно заболяване, което доскоро се асоциираше основно с възрастната част от населението. В последните години обаче се наблюдава неблагоприятната тенденция за „подмладяването“ му с поне 10 години. Причините за преждевременното стареене и помътняване на очната леща се свеждат основно до високотехнологичния начин на живот, който водят съвременните млади хора. И макар да не можем да избегнем употребата на новите технологии, бихме могли да си наложим определени норми на хигиена при работа с достиженията на техниката и така да запазим добро зрение до дълбока старост.

Ефективни начини за профилактика на ранна катаракта

Следвайте правилото 20-20-20

Ако работата ви е обвързана с продължителен престой пред компютъра или с извършването на дейност, в която се налага да фиксирате погледа си на близко разстояние дълго време, е добре да си създадете следния здравословен навик: правете 20-секундни почивки на всеки 20 минути, като се съсредоточвате върху обект, разположен на около 20 крачки. Тази своеобразна „игра“ с фокусното разстояние помага на очите да отпочинат и е особено ефективна за предпазване от ранна катаракта.

Осигурете си добро осветление

>
Доброто осветление в работното помещение е ключов фактор в борбата срещу появата на катаракта в ранна възраст. Оптималният вариант е да работите на естествена светлина. В случай че условията не го позволяват, трябва да съобразите интензивността на осветлението с възрастта си. Имайте предвид, че след 45 години се нуждаете от почти двойно повече светлина за изпълнение на ежедневните задачи от един 20-годишен човек.

Намалете отблясъците и отраженията

Елиминирането на неприятните отражения от екрана на монитора е задача от първостепенна важност за минимизиране на риска от ранна катаракта. За целта спуснете щорите или променете позицията на монитора, така че най-ярката светлината да пада под ъгъл от 90º спрямо него.

Защитете очите

Използването на очила за компютър е задължително условие за предпазване от ранна катаракта. В зависимост от това дали имаме нужда от корекция на зрението, или не, те могат да са със или без диоптър. Специалното им покритие позволява да се избегне претоварването на очите. Добре е да имат UV защита, за да неутрализират вредното въздействие на слънчевата радиация, основен рисков фактор за поява на катаракта.

Изпитано природно средство за успешна превенция на катаракта

За максимална защита от катаракта в ранна възраст все повече офталмолози препоръчват на своите пациенти да съчетаят посочените предпазни мерки при работа с компютър с приема на Околут Комби/Ocolut® Combi. Той е първият 100% натурален продукт на пазара у нас, който съдържа всички пигменти и антиоксиданти за очи, необходими за доброто зрение. Всяка растителна капсула доставя на зрителните органи оптимално количество лутеин (10 мг), зеаксантин (750 μg), астаксантин (2 мг) и проантоцианидин (50 мг). Благодарение на мощното допълващо действие на активните съставки Околут Комби осигурява пълна пигментна и съдова защита на очите, като забавя тяхното стареене, подобрява функцията на фоторецепторните клетки и кръвоснабдяването в зоната на зрителния анализатор. Освен за превенция на катаракта Околут Комби се използва успешно и за предпазване от редица очни заболявания (диабетна, хипертонична и атеросклеротична ретинопатия), рефракционни аномалии (късогледство) и очни проблеми (повишено очно налягане, възпален очен нерв и сухота в очите). За да разгъне напълно своя профилактичен ефект, е препоръчително Околут Комби да се приема продължително време по 1 растителна капсула на ден след хранене.

borola

0 коментара

4
Зареждане на Facebook коментари ...

Напишете коментар