катаракта при млади хора

В последните години се наблюдава неблагоприятната тенденция за поява на катаракта при млади хора. Като основна причина за преждевременното стареене и помътняване на очната леща се посочва високотехнологичният начин на живот.

Ако и Вие сте в трудоспособна възраст и работата Ви е свързана с компютър, не пропускайте следващите редове. Ще дадем ценни съвети как да се предпазите от коварното очно заболяване, като си наложите определени норми на хигиена в работата.

Ефективни начини за профилактика на катаракта при млади хора

Следвайте правилото 20-20-20

Добре е да си създадете един здравословен навик. На всеки 20 минути работа с компютър правете 20-секундни почивки, като се съсредоточвате върху обект, разположен на около 20 крачки. Своеобразната „игра“ с фокусното разстояние помага на очите да отпочинат. Това я правя особено ефективна за предпазване от ранна катаракта.

Осигурете добро осветление

Доброто осветление в работното помещение е ключов фактор в борбата срещу появата на катаракта в ранна възраст. Оптималният вариант е да работите на естествена светлина. В случай че условията не го позволяват, трябва да съобразите интензивността на осветлението с възрастта си. Имайте предвид, че след 45 години се нуждаете от двойно повече светлина за изпълнение на ежедневните задачи от един 20-годишен човек.

Намалете отблясъците и отраженията

Елиминирането на неприятните отражения от екрана на монитора е задача от първостепенна важност за минимизиране на риска от ранна катаракта. За целта спуснете щорите или променете позицията на монитора, така че най-ярката светлината да пада под ъгъл от 90º спрямо него.

Защитете очите

Използването на очила за компютър е задължително условие за предпазване от ранна катаракта. В зависимост от това дали имате нужда от корекция на зрението, или не, те могат да са със или без диоптър. Специалното им покритие позволява да се избегне претоварването на очите.

Изпитано природно средство за успешна превенция на катаракта при млади хора

Все повече офталмолози препоръчват на своите пациенти да съчетаят предпазните мерки при работа с компютър с приема на Околут Комби/Ocolut® Combi. Той е първият 100% натурален продукт на пазара у нас, който съдържа всички пигменти и антиоксиданти за очи. Всяка растителна капсула от този природен дар доставя на зрителните органи оптимално количество лутеин, зеаксантин, астаксантин и проантоцианидин. Благодарение на мощното допълващо действие на активните съставки Околут Комби осигурява пълна пигментна и съдова защита на очите. В резултат забавя стареенето на очните клетки, подобрява функцията на фоторецепторните клетки и кръвоснабдяването в зоната на зрителния анализатор. За да разгъне напълно своя профилактичен ефект, Околут Комби трябва да се приема продължително време. Дозира се по 1 растителна капсула на ден, след хранене.

borola