Срещу глаукома

Ползите от аеробните упражнения се увеличиха с още една, след като учени от Калифорнийския университет – Лос Анджелис, доказаха, че бягането и бързото ходене намаляват риска от глаукома с до 73%. Разберете как са достигнали до извода и по какъв начин да се усили ефектът от тренировката.

Как изследователите заключват, че аеробните тренировки с висока интензивност понижават опасността от глаукома?

Предишни изследвания вече са доказали, че аеробната физическа активност оказва влияние върху вътреочното налягане, което е сред най-значимите фактори за развитие на глаукома. Ето защо членовете на научния екип се фокусират върху връзката между между интензивността на тренировката и очното заболяване. За целта анализират данни от Национално проучване на здравословното състояние и храненето на възрастни американци, живеещи в САЩ от 60-те години на XX в. Интензивността на аеробната тренировка на участниците се дефинира като умерена, висока или много висока в зависимост от броя крачки в минута, отчетени с педометър. Смята се, че правенето на 7000 стъпки на ден се равнява на 30 минутна аеробна тренировка, изпълнявана с умерено до интензивно темпо.

Резултатите от сравнителния анализ показват, че всяко увеличаване на скоростта на ходене с десет единици за минута понижава риска от глаукома с 6%. Удължаването на продължителността на аеробната тренировка с 10 минути на седмица, пък намалява опасността от поява на очното заболяване с 25%. „Постигнахме напредък! Успяхме да докажем, че хората, които тренират по-интензивно и правят повече стъпки при бягане или ходене, имат много по-малка вероятност да развият глаукома, отколкото онези, които практикуват същите упражнения, но с по-бавно темпо и правят по-малко крачки“, горда е д-р Виктрия Цен, която е сред авторите на проучването. Тя обаче е категорична, че е необходимо изследването да се задълбочи, преди лекарите да дават конкретни препоръки в тази насока.

Коя е изпитаната природна комбинация, която доказано понижава риска от глаукома?

Специалистите у нас горещо препоръчват на по-възрастните хора, които са най-заплашени от глаукома, освен със спорт да предотвратят очното заболяване и с помощта на Околут Комби/Ocolut® Combi и ТриОмега 1000+/TriOmega® 1000+.

Мощният офталмопротектор Околут Комби е първият 100% натурален продукт на българския пазар, който съдържа всички необходими пигменти и актиоксиданти за очи. Всяка негова растителна капсула съчетава силата на лутеин, зеаксантин, астаксантин и проантоцианидин. Прецизно дозирани и пречистени до съвършенство, четирите съставки перфектно си взаимодействат и допълват своето действие. Резултатът от симбиозата на активните вещества е пълната пигментна и съдова защита за очите. За благотворното действие на Околут Комби красноречиво „говори“ възстановената плътност на макулния пигмент, подобрената функция на фоторецепторните клетки и намалената пропускливост на капилярите и перивенозната тъкан.

ТриОмега 1000+ усилва многократно протективния ефект на Околут Комби срещу глаукома. Високото количество стандартизирани омега-3 мастни киселини в комбинация с активната форма на витамин Е (токоферол) в състава на това висококачествено природно средство спомагат за понижаване на високото вътреочно налягане.

И Околут Комби, и ТриОмега 1000+ са напълно безопасни дори при дълготрайна употреба.

borola