здрави очи

През есента изпълнението на мисия „здрави очи“ се превръща в истинско предизвикателство особено за хората, които носят лещи. Причината е, че атмосферните условия по това време на годината създават предпоставка за поява на сухота в очите. Ситуацията допълнително се усложнява от факта, че редица алергии се обострят, а контактните лещи правят раздразнението, зачервяването и сухотата в очите още по-нетърпими.
И все пак, ако въпреки неудобството, което създава това средство за корекция на зрението, засегнатите не желаят да се лишат за дълго от него, ние ще им дадем няколко ценни съвета как да овладеят ситуацията.

Съвети за здрави очи при хората с контактни лещи

Използване на капки за очи

Вятърът през хладните есенни дни е сред основните „виновници“ за поява на сухота в очите при хората с лещи. И макар да нямат силата да се противопоставят на природната стихия, те винаги могат да предприемат мерки, за да ограничат или дори да избегнат негативното въздействие на сухия въздух. Капките за очи са изпитано средство, което се грижи за комфорта на носещите лещи. Опитът на офталмолозите показва, че пациентите, които прилагат този продукт непосредствено преди лягане или 30 минути преди поставяне на лещите, се радват на здрави очи през цялата есен.

Без лещи за ден

Поради високият риск, на който е изложено очното здраве на хората с лещи през есента, офталмолозите ги приканват да не използват лещите поне за ден. Употребата на очила веднъж седмично ще помогне на пациентите да поддържат здрави очи и добро зрение през целия есенен сезон.

Носене на слънчеви очила

Използването на висококачествени слънчеви очила през есента не е излишен лукс, а жизнена необходимост за носещите лещи. Причините за това са две. Първата е, че така те поддържат очите здрави, като ги предпазват от пагубното влияние на ултравиолетовите лъчи. Втората е, че им служат като своеобразен щит срещу алергените във въздуха.

Природни средства с доказан ефект за здрави очи през есента

За да усилят многократно ефекта от предложените стратегии, хората с лещи, не трябва да отлагат приема на две изпитани природни средства.

Мощният офталмопротектор Околут Комби/Ocolut® Combi съдържа четири специално подбрани съставки, които са комбинирани така че да осигурят пълна пигментна и съдова защита на очите. Всяка растителна капсула доставя на организма оптимално количество от най-важните протектори за зрението – лутеин, зеаксантин, астаксантин и проантоцианидин. Действайки в пълен синхрон и взаимно допълвайки ефекта си, тези незаменими очни пигменти и антиоксиданти успешно премахват сухотата и създават нежен комфорт на очите.

За да са още по-здрави очите на хората с лещи през есента, те без проблем могат успоредно с Околут Комби да приемат още един доказан продукт – ТриОмега 1000+/TriOmega® 1000+. Високата концентрация на омега-3 мастни киселини, обогатена с биологично активна форма на витамин E в състава му, действа противовъзпалително, нормализира слъзната секреция и бори сухотата в очите.

Както Околут Комби, така и ТриОмега 1000+ имат отлична поносимост и не предизвикват нежелани ефекти дори при дълговременна употреба.

borola