Side Menu

Последни публикации

Уморени очи-Забравете за този проблем

Уморени очи? Забравете за този проблем!

Недоброто хранене и прекомерната употреба на електронни устройства са сред основните провокиращи фактори за появата на уморени очи. А какви са сигурните решенията на неприятния очен проблем ще разберете в редовете по-долу.

Изпитани методи срещу уморени очи

Следване на здравословен хранителен режим

Придържането към балансирано ежедневно меню е важна крачка към преодоляване на симптомите на уморени очи. Храната трябва да доставя на организма оптимално количество белтъчини, въглехидрати, мазнини и минерални вещества. За да се върне бързо блясъкът в очите и погледът отново да се озари, е необходимо на трапезата да присъстват повече зеленолистни зеленчуци (спанак, лук, маруля, лапад, коприва). Те са богати на витамин К, който се бори успешно със сенките под очите, един от издайниците на уморени очи.

Умерено използване на новите технологии

Намирането на златната среда при употребата на електронни устройства е от съществена важност за по-бързото разрешаване на проблема „уморени очи“. В днешния високотехнологичен свят това е доста трудно, но не е невъзможно. Необходими са единствено повече целенасочени усилия в тази посока и предизвикателството ще бъде преодоляно.

Хидратиране отвън и отвътре

Добрата хидратация е от ключова роля за справяне с уморени очи. Налагането на студен компрес върху очите за 1 минута веднага след ставане ще донесе мигновено облекчение на потърпевшите. При необходимост процедурата може да се повтори. За постигане на оптимални резултати е препоръчително клетките да се хидратират и отвътре. За тази цел трябва да се приемат достатъчно количество течности, за предпочитане вода.

Гарантиране на добър сън

Осигуряването на пълноценен сън действа безотказно срещу уморени очи. Добре е да се набавят 7-8 часа непрекъснат нощен сън, за да си отпочинат очите качествено. Единствено така признаците на очната умора – зачервяване на склерата (бялото на окото), торбички и тъмните кръгове, ще намалеят.

Прилагане на трик с лъжица

Слагането на две предварително охладени лъжици върху очите е друго експресно решение при уморени очи. Студът повлиява благоприятно подуването на клепачите. Очите мигновено придобиват по-отпочинал вид, а погледът се избистря.

Изпитаното природно средство срещу уморени очи

За да се справят още по-бързо с уморените очи, засегнатите непременно трябва да комбинират предложените стратегии с приема на Околут Комби/Ocolut® Combi. Този мощен офталмопротектор е първият природен продукт у нас, който съдържа оптимални количества високопречистени очни пигменти (лутеин и зеаксантин) и антиоксиданти (астаксантин и проантоцианидин). Поотделно всяка една от съставките благоприятства работата на очите и тяхната нормална функция, а в комбинация с останалите три засилва многократно своя положителен ефект върху органите на зрението. Редовният и продължителен прием на Околут Комби снема напрежението от очите и подпомага зрението. Ползите от този природен дар обаче не се изчерпват дотук. Благодарение на пълната пигментна и съдова защита, която осигуряват активните съставки, Околут Комби предпазва от широк спектър очни заболявания и рефракторни нарушения. Има отлична поносимост и е напълно безопасен за употреба.

borola

0 коментара

0

Коментари

avatar