Side Menu

Последни публикации

храни вредни за зрението

Пет храни, които се оказват вредни за зрението

Някои видове храни, които консумираме ежедневно, могат да се окажат изключително вредни за зрението. Научете кои са те и преустановете приема им, за да се радвате на добро очно здраве.

Кои храни са вредни за зрението?

Сосове и дресинги

Вкусно, но вредно за здравето. Звучи много познато, нали? Едни от най-вредни добавки към нашите ястия са сосовете и дресингите. Това е така, защото съдържат големи количества захар и трансмазнини. Честата им консумация влияе лошо на цялостното здраве, включително и това на очите. Проучване доказва връзката между употребата на захар в обилни количества и макулната дегенерация.

Подсладени напитки

След като захарта вреди на зрението означава, че и подсладените напитки също са вредни. Те, особено газираните, съдържат учудващо големи количества захар. Честата им употреба може да отключи верижна реакция – затлъстяване, последвано от висок риск от диабет тип 2. Диабетът, от своя страна, е едно от заболяванията, което има увреждащо влияние върху зрението. Изкуствените подсладители също са сред виновниците за лошо очно здраве. Твърди се, че цикламатът (изкуствен подсладител) прави очите по-чувствителни към светлина.

Пържени храни

Знаем, че всички пържени храни са вредни. Прекомерната им консумация води не само до затлъстяване, а и покачва холестерола и риска от сърдечно-съдови заболявания. Изследване доказва, че всъщност видът мазнини, използвани за пържене, са отговорни за поява на проблеми със зрението. Това не важи за „добрите“ омега-3 мастни киселини – от тях можем да похапваме повече!

Преработени меса

Възрастните не трябват да консумират повече от 6 грама сол на ден. Обработените месни продукти съдържат голямо количество сол, значително надвишаващо оптималния дневен прием. Тези количества сол затрудняват работата на бъбреците, тялото задържа вода, в резултат на което очите ни се подуват. Прекомерната употреба на сол води и до високо кръвно налягане, което се отразява зле на зрението, като може да увреди кръвоносните съдове на ретината.

Прекомерен прием на кафе

Кафето е страхотно, но с него трябва да се внимава. Американски учени твърдят, че повече от три чаши кафе дневно увеличават риска от глаукома. Изследователите смятат, че някои от съставките в ободряващата напитка значително повишават очното налягане.

Кой е фаворитът сред полезните за зрението продукти?

Доброто зрение трябва да бъде мисия на всички нас. За продуктите Околут то определено е! За да поддържате очите си здрави, а зрението отлично – доверете се на Околут Комби/Ocolut Combi®.

Мощният офталмопротектор съдържа комбинация от всички необходими на зрението очни пигменти и антиоксиданти. Съставът му включва лутеин, зеаксантин, астаксантин и проантоцианидин за пълна защита на зрението.

Околут Комби е препоръчителен за прием от хора, попадащи в рисковите групи – диабетици, пушачи, хора с висок риск от очни увреждания. При сухота и умора в очите приемът на продукта е от съществено значение за доброто зрение. Като изцяло природен продукт, Околут Комби няма противопоказания.

borola

Няма коментари

0
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x