диабет проблеми с очите

Поради повишените нива на кръвна захар хората с диабет са изложени на висок риск от проблеми с очите. Ако искате да разберете повече за най-често срещаните очни заболявания сред диабетиците и начините за тяхното профилактиране, прочетете следващите редове.

Проблеми с очите, които могат да възникнат вследствие на диабет

Диабетът е главен „виновник“ за появата на следните заболявания на очите:

Диабетна ретинопатия

Ретинопатията е водещото очно заболяване сред диабетиците и е сред основните причини за слепота в световен мащаб. Представлява увреждане на малките кръвоносни съдове в ретината.

Макулен едем

Макулният едем е най-сериозното усложнение на диабетна ретинопатия. Характеризира се с оток на макулата (централната зона на ретината). Води до влошаване на централното зрение.

Катаракта

Зад диагнозата катаракта или перде на окото се крие помътняване на очната леща. Заболяването подлежи на оперативно лечение.

Глаукома

Терминът „глаукома“ обхваща група очни заболявания, които увреждат зрителния нерв. Все още не е разработено успешно лечение за пълно възстановяване на зрението при глаукома.

Общото между изброените проблеми с очите, които могат да възникнат при хора с диабет

  • Очните заболявания, свързани с диабета, често се диагностицират твърде късно. Ето защо специалистите по очно здраве приканват диабетиците да се подлагат на очен преглед поне веднъж годишно.
  • В редица случаи ненавременното лечение на очните заболявания, провокирани от диабет, води до сериозни нарушения на зрението и дори до слепота.
  • Контролирането на кръвната захар може значително да забави прогресията на очните заболявания или напълно да я спре.
  • Ранното диагностициране и навременно лечение на очните заболявания в резултат на диабет, са двата най-сигурни начина за запазване на зрението на диабетиците.
  • За профилактиката и спирането на прогресията на очните заболявания, които могат да се развият при пациентите, страдащи от диабет, може да се разчита на висококачествено природно средство

Надежден 100% натурален продукт за предпазване и справяне с проблеми с очите при хора с диабет

Голяма част от офталмолозите у нас препоръчват на пациентите с диабет да намалят риска от очни заболявания с Околут Комби/Ocolut® Combi. Този мощен офталмопротектор гарантира пълна пигментна и съдова защита за очите. Всяка негова капсула осигурява пълният набор от антиоксиданти и пигменти за очи. Съставките са комбинирани така че да намаляват вредното влияние на високата кръвна захар върху компонентите на зрителния анализатор.

Околут Комби допринася за доброто зрение, като предпазва и възстановява съдовете на ретината, намалява пропускливостта на капилярите и перивенозната тъкан. В допълнение подобрява кръвоснабдяването в зоната на зрителния анализатор и възстановява плътността на макулния пигмент.

Околут Комби е напълно безопасен и има отлична поносимост. Подходящ е за продължителен прием.

borola