храни подобряващи зрението

Диетата има голямо значение за очното здраве, така че си струва да добавите към ежедневното меню храни, подобряващи зрението. Приемът на адекватни количества от необходимите витамини, минерали и антиоксиданти може да направи чудеса за подобряване на виждането и дори за предпазване от коварни очни болести.

Риба и морски дарове – храни подобряващи зрението

По-мазната риба, като сьомга и скумрия, както и морските дарове са отлично средство за подобряване на зрението, защото съдържат високи количества омега-3 мастни киселини. Тези полезни мазнини подпомагат развитието и подобряват здравето на ретината. Консумацията на храни, богати на омега-3 мастни киселини е от полза за превенция на сухота в очите, макулна дегенерация и глаукома. Тъй като организмът не произвежда самостоятелно омега-3 мастни киселини, е важно да си ги набавяме отвън, например чрез храната. Ако все пак не сте любители на рибата и морските дарове, може да снабдите тялото си с оптимални количества от тези полезни мазнини чрез прием на природни продукти като ТриОмега1000+ / TriOmega® 1000+.

Яйца

Яйцата са чудесна храна за здравето на очите. Жълтъкът е източник на витамин А, лутеин, зеаксантин и цинк, които са от съществено значение за добро зрение. Витамин А предпазва роговицата. Лутеинът и зеаксантинът са жизненоважни пигменти за здравето на очите, които намаляват риска от развитие на сериозни заболявания като катаракта и възрастово обусловена макулна дегенерация. Цинкът пък се свързва с ползи за здравето на ретината и подобряване на нощното виждане.

Бадеми

Почти всички ядки се свързват с известни ползи за очното здраве. Особено добър избор са бадемите, които доставят на организма оптимални количества витамин Е. Той предпазва от вредното влияние на свободните радикали и помага за предотвратяване на очните заболявания, които се свързват с напредването на възрастта – макулна дегенерация и катаракта. Счита се, че организмът ни има нужда от 15 гр витамин Е дневно, за да се радваме на споменатите ползи. Можем да си набавим тези количества чрез консумацията на една порция бадеми дневно (четвърт чаена чаша). Добър източник на витамин Е са още слънчогледовите семки, лешници и фъстъци.

Към тези храни, подобряващи зрението, добавете прием на изцяло природен продукт

Специалистите по очно здраве у нас препоръчват прием на Околут Комби / Ocolut® Combi за профилактика и овладяване на най-разпространените очни болести. Този натурален офталмопротектор е първият у нас, който осигурява пълна пигментна и съдова защита на зрителния анализатор.

Ползите от природния продукт за очното здраве се дължат на рационалната комбинация от най-мощните протектори на зрението:

  • лутеин (10 mg)
  • зеаксантин (750 μg)
  • астаксантин (2 mg)
  • проантоцианидин (50 mg)

Съставките са съчетани така, че взаимно да се допълват и да подсилват ефекта си. При редовен прием резултатът е възстановяване плътността на макулния пигмент, по-добра зрителна острота, забавено стареене на очите, предпазване и възстановяване на съдовете на ретината. Продуктът се дозира по 1 капсула дневно, след хранене, което го прави икономически изгоден и улеснява придържането към терапията. Напълно безвреден е, дори при продължителна употреба.

borola