Side Menu

Последни публикации

късогледство

3 любопитни факта, които всеки с късогледство е добре да знае

Когато става въпрос за късогледство (миопия), трябва да се има предвид, че освен на зрението това нарушение влияе на емоциите, черния дроб, мускулите и начина на живот. По какъв начин и как да се преодолеят потенциалните проблеми ще разберете в редовете по-долу.

3 неподозирани факта за късогледството

Късогледството се свързва със страх от бъдещето

Редица проучвания сочат, че всеки здравословен проблем е свързан с психическото състояние на човек. В този ред на мисли късогледството, което се характеризира с трудност при фокусиране на далечни обекти, говори за страх от бъдещето. Страхът може да бъде явен, но може и да е скрит дълбоко в подсъзнанието. За да не му позволят да ги завладее напълно, засегнатите своевременно трябва да предприемат мерки, целящи изкореняване на първоизточника на проблема – миопията.

Късогледството е признак на чернодробна слабост

Според традиционната китайска медицина зрителните проблеми като късогледство, далекогледство, астигматизъм говорят за недобро функциониране на черния дроб. Фактори, които допълнително утежняват състоянието на най-големия вътрешен орган, изпълняващ над 400 жизненоважни функции, са лошата диета, стресът, отрицателните емоции, прекомерният прием на алкохол и замърсяването на околната среда. Първата крачка към подобряване здравето на черния дроб е овладяване на късогледството. Консумирането на горчиви храни (артишок, глухарче, рукола, куркума, бял трън) и воденето на здравословен начин на живот са следващите стъпки към добро чернодробно здраве.

Късогледството се повлиява благоприятно от „очната“ гимнастика

Подобно на всички мускули и очните могат да се укрепят с помощта на определени упражнения. Практикувайки ги редовно, страдащите от късогледство могат да подобрят зрението си. Практики, доказали своята ефективност във времето, са:

  • правенето на кръгове с очи в двете посоки
  • движението на очите от единия край в другия, отгоре надолу, по диагонал
  • последователното стискане и отпускане на очите
  • фиксирането на погледа във върха на носа

Най-надеждното природно средство за овладяване на късогледство

За да се усили положителния ефект, който йогата за очи оказва върху зрението, диагностицираните с късогледство могат да заложат на доказания офталмопротектор Околут Комби/Ocolut® Combi. 100% натурален и с безкомпромисен ефект той успешно се прилага за овладяване на редица зрителни нарушение включително и миопия. Способността му да подобрява зрението се дължи на рационалната комбинация от всички необходими пигменти и антиоксиданти за очи в състава му. Всяка капсула на Околут Комби доставя на очите оптимално количество лутеин (10 mg), зеаксантин (750 μg), астаксантин (2 mg) и проантоцианидин (50 mg). Благодарение на мощното си взаимодопълващо взаимодействие четирите активни съставки осигуряват пълна пигментна и съдова защита на зрителните органи. В резултат функцията на фоторецепторните клетки се оптимизира и зрението се подобрява с всеки изминал ден. Околут Комби е напълно безопасен. Поради 100% природния си произход е идеално средство за дълговременна употреба. Има удобен прием и е икономически изгоден.

borola

0 коментара

0

Коментари

avatar