при късогледство

Важно е да се знае, че при късогледство (миопия) е засегнато не само зрението, но и емоциите, черният дроб, мускулите и начина на живот. По какъв начин и ще разберете в редовете по-долу.

Ето някои любопитни факти, които трябва да се вземат предвид при късогледство

Миопията се свързва със страх от бъдещето

Редица проучвания сочат, че всеки здравословен проблем е свързан с психическото състояние на човек. В този ред на мисли късогледството, което се характеризира с трудност при фокусиране на далечни обекти, говори за страх от бъдещето. Страхът може да бъде явен, но може и да е скрит дълбоко в подсъзнанието. За да не му позволят да ги завладее, засегнатите своевременно трябва да предприемат мерки за изкореняване първоизточника на проблема – миопията.

Късогледството е признак на чернодробна слабост

Според традиционната китайска медицина зрителни проблеми като късогледство, далекогледство и астигматизъм говорят за недобро функциониране на черния дроб. Фактори, които допълнително утежняват състоянието на най-големия вътрешен орган, са:

  • лошата диета
  • стресът
  • отрицателните емоции
  • прекомерният прием на алкохол
  • замърсяването на околната среда

Първата крачка към подобряване здравето на черния дроб е овладяване на късогледството. Консумирането на артишок, глухарче, рукола, куркума, бял трън и воденето на здравословен живот са следващите стъпки към по-добро чернодробно здраве.

„Очната“ гимнастика влияе благоприятно при късогледство

Подобно на всички мускули и очните могат да се укрепят с помощта на определени упражнения. Практикувайки ги редовно, страдащите от късогледство могат да подобрят зрението си. Практики, доказали своята ефективност във времето са:

  • правенето на кръгове с очи в двете посоки
  • движението на очите от единия край в другия, отгоре надолу, по диагонал
  • последователното стискане и отпускане на очите
  • фиксирането на погледа във върха на носа

Най-надеждното природно средство при късогледство

За да усилят положителния ефект от йогата за очи, диагностицираните с късогледство могат да заложат на Околут Комби/Ocolut® Combi. Този мощен офталмопротектор успешно се прилага за овладяване на редица зрителни нарушения включително и миопия. Способността му да подобрява зрението се дължи на комбинацията от незаменимите пигменти и антиоксиданти за очи в състава му. Всяка капсула на Околут Комби доставя на очите оптимално количество лутеин, зеаксантин, астаксантин и проантоцианидин. Благодарение на мощното си взаимодопълващо действие активните съставки осигуряват пълна пигментна и съдова защита на зрителните органи. В резултат функцията на фоторецепторните клетки се оптимизира и зрението се подобрява с всеки изминал ден.

Околут Комби е напълно безопасен. Поради 100% природния си произход е идеално средство за дълговременна употреба. Има удобен прием и е икономически изгоден.

borola