Side Menu

Последни публикации

подобряване на зрението

7 лесни стъпки за подобряване на зрението!

Зрението е едно от най-важните човешки сетива. За съжаление обаче статистически данни сочат, че в близко бъдеще случаите на очни заболявания ще се повишат значително. Тези тревожни данни алармират за необходимостта от сериозно внимание към очното здраве.
Възможно ли е да се постигне подобряване на зрението чрез промяна в ежедневните навици и прилагане на лесни и достъпни мерки?

7 тактики за подобряване на зрението

1. Носете качествени слънчеви очила!

Най-важно условие при избора на слънчеви очила е те да са с доказано качество и сигурна защита. Това е един широко използван аксесоар, който обаче е от съществено значение за здравето на очите.
Основно предназначение на слънчевите очила е да защитават зрението от вредните UV-лъчения на слънчевата светлина. Затова е от особено значение те да са изработени от качествен материал със 100% UV защита от увреждащите лъчи. Те предпазват от увреждане на ретината и защитават деликатната кожа около очите.

2. Бъдете наясно със семейната история на очни заболявания

Добре е всеки човек да е наясно за очните заболявания в семейството. Това е най-лесният начин да се установи предразположеността на всеки към определени очни заболявания.

3. Откажете се от тютюнопушенето

Употребата на тютюневи изделия се свързва с повишен риск от различни здравословни проблеми, включително и очни заболявания като възрастово обусловена макулна дегенерация и катаракта. Пушенето създава и сериозна предпоставка от увреждане на очния нерв.

4. Намалете използването на компютър и електронни устройства

Взирането в екрана на компютъра за дълъг период от време не е естествено състояние за окото и създава предпоставка за напрежение, размазване на зрението, сухота в очите, главоболие и болка във врата и гърба. Затова е препоръчително да се ограничи времето на използване, да се правят периодични почивки и да се мига по-често.

5. Следване на подходящ хранителен режим

В някои храни се съдържат ценни хранителни вещества, които са особено необходими за поддържане на добро зрението. Дефицитът им пък се проявява с влошаване на зрението.
Необходимо е хранителният режим да е богат на антиоксиданти, пигменти и омега-3 мастни киселини. Така се ограничава значително рискът от развитие на редица очни заболявания.
Най-ценни за очите антиоксиданти са лутеин, зеаксантин, астаксантин, проантоцианидин, цинк, витамин C и E.

6. Редовни профилактични очни прегледи

Редовните очни прегледи са едни от най-сигурните методи за ранно установяване на зрителни проблеми, които застрашават зрението. Това е начинът, чрез който може да се установи дали имате нужда от подмяна на рецептата за очила или контактни лещи. Посещавайте своя офталмолог поне веднъж на всеки 2 години.

7. Допълнителен прием на очни пигменти

За правилното функциониране на всяка една част от зрителния анализатор е необходимо да си набавяме в достатъчни количества качествени пигменти. Значението им за зрението се дължи на факта, че два от тях се синтезират в макулата и от тях зависят до голяма степен зрителните способности на всеки човек.

Освен това техният антиоксидантен ефект неутрализира вредното въздействие на свободните радикали и предпазва от различни очни заболявания.

Необходимите концентрации от всички нужни за отлично зрение очни пигменти и антиоксиданти се съдържат в Околут Kомби/Ocolut® Combi. Това природно средство съдейства за възстановяване плътността на макулния пигмент като същевременно забавя стареенето на очите, усилва остротата на зрението и предпазва съдовете в областта на окото. Препоръчва се като профилактично средство при повишен риск от очни заболявания и при състояния като късогледство, катаракта, сухота в очите, затруднено нощно виждане и при повишено очно налягане.

borola

0 коментара

0

Коментари

avatar