за по-добро зрение

В настоящата статия ще ви дадем ценни препоръки за по-добро зрение. С тяхна помощ ще запазите очите здрави до дълбока старост, а погледът – орлов!

Безценни съвети за по-добро зрение

Носене на качествени слънчеви очила

Слънчевите очила предпазват очите от вредните UV лъчи. За да са издръжливи и максимално функционални, те трябва да са изработени от качествени материали.

Познаване на семейната история – още една стъпка за по-добро зрение

Добре е всеки да е информиран за очните заболявания в семейството. Така най-лесно може да се установи предразположеността към някои очни болести.

Прекратяване на тютюнопушенето

Пушенето на тютюневи изделия увеличава риска от развитие на заболявания като макулна дегенерация и катаракта, които влошават зрението. Ето защо трябва да се прекрати своевременно.

Спазване на правила за хигиена при работа с компютър

Взирането в екрана на компютъра за дълъг период от време създава предпоставка за напрежение в очите, размазване на зрението и очна сухота. Именно поради това е препоръчително да се правят периодични почивки и да се мига по-често.

Провеждане на редовни профилактични очни прегледи

Редовните очни прегледи са едни от най-сигурните методи за ранно установяване на зрителни проблеми. Препоръчително е офталмологът да се посещава поне веднъж годишно.

Придържане към подходящ хранителен режим

Необходимо е хранителният режим да е богат на антиоксиданти (астаксантин и проантоцианидин), пигменти (лутеин и зеаксантин) и витамини C и E, омега-3 мастни киселини и цинк. Така се ограничава значително рискът от развитие на редица очни заболявания.

Допълнителен прием на очни пигменти и антиоксиданти за по-добро зрение

Чрез храната не могат да се набавят оптимално количество очни пигменти и антиоксиданти. Ето защо офталмолозите препоръчват допълнителен прием на тези незаменими вещества. Мощният офталмопротектор Околут Kомби/Ocolut® Combi доставя необходимата дневна доза от всички очни пигменти и антиоксиданти. Всяка растителна капсула на този натурален продукт съдържа лутеин (10 mg), зеаксантин (750 μg), астаксантин (2 mg), проантоцианидин (50 mg). Съставките са комбинирани така че да осигуряват пълна пигментна и съдова защита на очите. Научно доказано е, че редовният и продължителен прием на Околут Комби съдейства за възстановяване плътността на макулния пигмент, забавя стареенето на очите, усилва остротата на зрението и предпазва съдовете в областта на окото.

Околут Комби успешно се прилага за профилактика на редица очни заболявания и рефракторни нарушения. Продуктът е напълно натурален и безопасен. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Има отлична поносимост. Подходящ е за продължителен прием. Наличен е на сайта www.momo.bg, магазини „Здраве и природа“ и в по-добрите аптеки в цялата страна. Цената е достъпна, а ефектът – феноменален!

borola