размазване на зрението

Човек винаги трябва да се отнася отговорно към здравето на своето зрение, тъй като това е едно от най-ценните ни сетива. Размазано, неясно или замъглено зрение е един от най-често срещаните зрителни проблеми.
Обикновено не се свързва с някакво сериозно зрително нарушение, но може да е сигнал, че имате нужда да подновите очилата или контактните си лещи.
В отделни случаи този проблем е индикация за по-сериозно зрително нарушение и е добре това да се има предвид. Когато са диагностицирани навреме, очните заболявания могат да бъдат успешно излекувани или поне може да се стопира тяхната прогресия.

Ето какви са най-вероятните причини за размазване на зрението

Имате нужда от очила за четене

Пресбиопия е рефракционно нарушение, което засяга най-вече хората над 40-годишна възраст. Характеризира се със затруднено фокусиране на близки разстояния. Ако изведнъж установите, че се налага да отдалечите книгата, която четете или менюто в ресторанта на по-голямо разстояние от очите си, то е много вероятно причината за това да се дължи на пресбиопия.

Конюнктивит

Конюнктивит или розово око най-често се причинява от заразяване с аденовируси – причинителите на общи настинки, възпалено гърло и бронхити. Въпреки че обикновено конюнктивит не се смята за сериозно очно заболяване, той е много заразен и лесно се предава от човек на човек.

Развитие на катаракта

С напредване на възрастта вероятността от развитие на катаракта се увеличава. Това очно заболяване се характеризира със замъгляване на предната леща на окото и така се възпрепятства притокът на светлина до ретината.
Това е често срещано очно заболяване, което в начална фаза не създава особени проблеми. Но ако усетите леко замъгляване на зрението, е много вероятно да развивате катаракта.

Постигнете по-добра зрителна острота чрез прием на очни пигменти и антиоксиданти

Заради правилно подбраните съставки, Околут Комби/Ocolut® Combi се смята за едно от най-ефективните офталмопротективни средства за подобряване на зрителната острота. Благодарение на четирите активни съставки – лутеин, зеаксантин, астаксантин и проантоцианидин, при редовен прием от поне 3 месеца Околут Комби благоприятства функцията на фоторецепторните клетки и подобрява зрителната острота. Положителният ефект се дължи и на улесненото кръвоснабдяване в зоната на окото и предпазване на съдовете на ретината.

borola