Side Menu

Последни публикации

замъглено зрение

Замъглено зрение – преборете го с 4 лесни стъпки

В днешния забързан свят, изпълнен с напрежение, все повече хора се оплакват от замъглено зрение. Офталмолозите все още не разполагат с еднозначен отговор на въпроса какво предизвиква това неприятно състояние, при което е налице намаляване на зрителната острота, неспособност да се фокусират добре предметите и да се видят фините им детайли. Причините за него могат да бъдат най-разнообразни. В някои случаи може да се дължи на умора и прекарване на твърде много време пред екрана на компютъра, телевизора или мобилния телефон, а в други – да е признак на диабет, високо кръвно налягане (хипертония), мигрена или неврологични нарушения. Ако след преглед при специалист се установи, че замъгленото зрение е резултат от проблеми с очите, може да приложите някои изпитани практики, за да преодолеете оплакванията.

Доказани методи за справяне със замъглено зрение

Пийте достатъчно вода

С помощта на живителната течност лесно ще се освободите от натрупаните токсини в организма. Детоксикацията, от своя страна, ще повлияе благоприятно на черния дроб. Здравето на този жизненоважен орган е предпоставка за добро зрение. Това схващане е залегнало и в традиционната китайска медицина, според която нарушенията във чернодробните функции, предразполагат към очни проблеми.

Придържайте се към природосъобразен хранителен режим

Спазването на балансирана диета помага на хората със замъглено зрение да се пречистят от вредните вещества в организма и да подобрят зрителната остротата. Консумирайте повече сезонни плодове и зеленчуци, както и храни с ниско съдържание на протеини като грах, леща и яйца. Преустановете или ограничете приема на хранителни продукти, богати на наситени мазнини, каквито са червеното месо и кравето масло.

Снемете стреса и умората от очите

Отпускането на напрежението в очните мускули е изключително важно, за да се преодолеят проблемите, произтичащи от замъгленото зрение. За целта особено удачно е практикуването на следната техника за релаксация: поставете показалеца на нивото на очите, следете го с поглед, докато го отдалечавате и приближавате бавно от лицето си. За максимален ефект повторете упражнението, без да бързате, 10 пъти.

Приемайте пигменти и антиоксиданти за очи

Естествените очни пигменти и антиоксиданти са най-верният съюзник на хората, които страдат от замъглено зрение. Снабдяването на организма с тези незаменими вещества допринася за бързо справяне с проблема и увеличаване на зрителната острота. Поради невъзможността необходимите дневни дози да се набавят от храната, специалистите приканват засегнатите да заложат на приема на мощен офталмопротектор с доказано действие. Наложил се като високоефективно средство, което осигурява пълна грижа за очите и зрението, Околут Комби/Ocolut® Combi е перфектното дългосрочно решение на широк спектър от очни проблеми. Благотворното му действие се дължи на четирите най-мощни протектори на зрението лутеин, зеаксантин, астаксантин и проантоцианидин. Те са комбинирани така, че да осигуряват пълна пигментна и съдова защита на очите. Комплексното им взаимно допълващо се действие допринася за доброто зрение, като възстановява плътността на макулния пигмент и подобрява функцията на фоторецепторните клетки и кръвоснабдяването в зоната на зрителния анализатор.

borola

0 коментара

0

Коментари

avatar