късогледство при деца

Носенето на контактни лещи предлага няколко предимства пред другите методи за корекция на зрението при деца. Но някои от основните въпроси, които родителите трябва да си зададат преди да поставят лещи на децата си, са: “Достатъчно зряло ли е детето ми, за да носи лещи?” и “Доколко е безопасно децата да носят контактни лещи за подобряване на зрението при късогледство и други проблеми с очите?”.

Удачно решение ли са контактните лещи за лечение на късогледство при деца?

Физически, очите на децата може да се адаптират към лещите лесно, още от ранна възраст. По света лещи се поставят за подобряване на зрението на много бебета, родени с очни заболявания. Скорошно проучване, касаещо късогледство при деца на възраст 8-12 години е установило, че 90% от тях свикват много бързо с лещите и си ги поставят лесно, без помощ от родителите.

Корекция на зрението при децата с помощта на лещи – от какво зависи дали ще има подобрение?

Най-важното нещо, на което трябва да обърнат внимание родителите е дали детето е достатъчно зряло, за да осъзнае ползите от контактните лещи, да ги носи постоянно и дали няма те да създадат риск от други проблеми с очите и допълнително увреждане на зрението.

За кои деца носенето на лещи е предимство спрямо другите методи за корекция на зрението?

Трябва да се има предвид, че лещите, като средство за подобряване на зрението и лечение на късогледство при деца, предлагат значителни предимства пред носенето на очила например.

От тези предимства могат да се възползват в максимална степен деца, които спортуват редовно. За разлика от очилата, съвременните меки и гъвкави лещи не се запотяват и не се надраскват. Освен това с тях се постига по-осезаемо подобряване на периферното зрение, което е от значителна полза не само за спортуващите, но за всички деца.
В допълнение, носенето на контактни лещи не създава естетическите смущения, които децата с късогледство изпитват, когато са принудени да носят очила.

Какви допълнителни грижи са необходими за успешното справяне с късогледството при децата?

За да се овладее късогледството и за успешна профилактика на други очни проблеми сред децата, специалистите препоръчват приема на Околут/Ocolut®. Този природен продукт предлага значителни предимства в сравнение с други продукти за очи. В състава му са включени оптимални дози лутеин и зеаксантин – естествените очни пигменти, силно необходими за поддържане зрението при децата. Лутеин и зеаксантин се натрупват в ретината на окото, неутрализират свободните радикали и действат подчертано офталмопротективно – осигуряват “храна” и всички необходими грижи за очите.

 

borola