проблем с очите при децата от компютър

Проблем с очите при децата от компютър е едно от най-честите зрителни смущения, наблюдавани при малчуганите в наши дни. Модерните технологии, заели огромна част от ежедневието на най-малките, крият сериозни рискове за зрението. За да предотвратим влошаване на зрението на нашите наследници е необходимо да се погрижим своевременно за очното им здраве. Какво го застрашава и как успешно да го защитим – научете в следващите редове.

Проблем с очите при децата от компютър – защо най-малките са най-застрашени?

Офталмолозите споделят, че малчуганите са силно предразположени към синдром на компютърното око и други очни смущения, защото:

  • децата не могат сами да определят вредата от дългото стоене пред монитора и пренапрягането на очите
  • децата автоматично приемат, че начинът, по който виждат, е нормален. Малчуганите не могат сами да установят наличието на проблем с очите и зрението. Появата на намалено или влошено зрение се открива трудно от родителите – в повечето случаи в напреднала форма.

Как прекарването на продължително време пред компютъра провокира поява на проблеми с очите при децата?

Стоенето с часове пред компютърния екран натоварва детските очи. Никое друго занимание не изисква толкова продължително напрягане на очите и фокусиране на зрението. Освен от късогледство, значително се повишава риска от развитие и на други проблеми с очите. Сред тях са сухота, зачервяване, поява на парене и сълзене на очите. Това са главните симптоми, които говорят за наличие на синдром на компютърното око. Широко познатото днес състояние обобщава последствията от прекомерното взиране в компютърния екран. Именно децата са основната група пациенти, засегнати от това зрително нарушение.

Късогледство – най-често срещаният проблем с очите при децата от компютър

Много офталмолози заявяват, че продължителното взиране в компютърния екран повишава опасността от късогледство (миопия) при малчуганите. При тях очите и зрението все още са в процес на развитие, което ги прави изключително податливи на увреждане. Това е основната причина за нарастване на случаите на миопия сред деца и ученици в последните години. Редица проучвания в наши дни доказват връзката между времето, прекарано пред компютъра и честотата на поява на късогледство.

Как родителите да осигурят качествена грижа за очите и зрението на децата?

За намаляване на риска от проблеми с очите или за подобряване на зрението при очно смущение се препоръчва прием на природния офталмопротектор Околут/Ocolut®.

Околут е препоръчваният от офталмолозите натурален протектор, специално разработен за нуждите на детското зрение. Той съдържа рационална висококачествена комбинация от специфичните очни пигменти с антиоксидантен ефект – лутеин и зеаксантин. Те се натрупват избирателно в макулата и осигуряват висок профил на защита за очите на малчуганите.

Околут се приема в дозировка от 1 растителна капсула дневно, след хранене. Природният произход на съставките гарантира отсъствие на странични ефекти. Продуктът е безвреден, с удобен и икономически изгоден прием.

borola