тест за зрение

Напоследък често се дискутира темата за поддържане на зрението и полагане на качествена грижа за очите. Това е причината да насочим вниманието на загрижените за зрението си хора към т.нар. тест за зрение, известен и като очен тест.

Защо е важно да си правите очен тест?

Независимо от възрастта и физическото ви състояние е важно редовно да проверявате състоянието на зрението си. Един от лесните и достъпни начини за това е попълването на тест за зрение.
Най-меродавен е очният тест, проведен от офталмолог. При такъв преглед лекарят не само ще определи евентуалната нужда от корекция на зрението, но и ще провери дали страдате от проблем с очите. Освен това ще получите съвет от първо лице за това какви мерки за подобряване на зрението да предпиремете.
Освен при офталмолог, очен тест може да се направи и онлайн в домашни условия. Той може много лесно да ви ориентира за състоянието на зрението ви в момента и да прецените дали е необходимо да потърсите по-сериозна лекарска консултация.

На какъв очен тест можете да разчитате в домашни условия?

Стремейки се да осигурим максимална грижа за очите за всеки човек ние ви предлагаме няколко възможности за тест на зрението, който можете да си направите сами. Можете да проведете тест за макулна дегенерация, тест за острота на зрението, тест за астигматизъм, както и такъв за далтонизъм. Това са състояния, при които е важно своевременното диагностициране. Затова при макар и леки отклонения, показани на теста, или при усещане на първи симптоми на очно заболяване, е важно да се предприемат необходимите мерки за подобряване на зрението.

Коя група хора трябва да се грижат най-усърдно за зрението си?

Тестът за зрение и очните прегледи са важна част от индивидуалната грижа за здравето на всеки човек. Възрастните хора трябва да се преглеждат редовно за ранно откриване на застрашаващите ги очни болести – дегенерация на макулата, катаракта, глаукома, ретинопатии и др. При децата редовният очен преглед е важен за поддържане нормалното развитие на все още неукрепналото зрение.

Обособена е група от хора, за които се сичта, че са с повишен риск от развитие на очни болести. Това са:

– хората над 40-годишна възраст
– пушачите
– диабетиците
– страдащите от високо кръвно налягане
– хората с намалена зрителна острота
– работещите на открито, изложени на прякото влияние на УВ-лъчите

Какво е необходимо за редуциране на риска от проблеми с очите при тези хора?

Тестът за зрение и редовните очни прегледи при хората с повишен риск от зрително заболяване трябва да бъде подкрепен от прием на качествени офталмопротективни продукти. Различните витамини за очи не осигуряват пълна защита на зрението. Необходимо е да се приемат високи дози от естествените очни пигменти лутеин и зеаксантин. Те са включени в състава на природния продукт Околут Дуо/Ocolut® Duo, който осигурява двойна пигментна защита на очите. Приемът на Околут Дуо е идеално решение за хората от горепосочените групи с най-висок риск от развитие на очни болести.

 

borola