Намалена зрителна острота

Отслабването на зрението е сътояние, което се характеризира с намаляване на зрителната острота и възникване на затруднения, възпрепятстващи извършването на обичайните ежедневни занимания. За слабо зрение се говори, когато човек преживява като истинско изпитание някоя от следните дейности:

– четене
– гледане на телевизия
– разпознаване на лица, образи и детейли
– грижи за външния си вид и тоалета и др.

При хората със слабо зрение рядко се наблюдава подобрение на състоянието дори при носенето на очила и контактни лещи или след хирургична намеса. Милиони хора по света страдат от естествено отслабване на зрението, породено от възрастовите изменения. При много от тях обаче намаляването на зрителната острота се дължи на протичането на специфично офталмологично заболяване като:

– макулна дегенерация
– катаракта
– диабетни ретинопатии
– вроден дефект (най-често глаукома или пигментен ретинит)

Постигането на ефект при лекуването на слабото зрение е трудна задача. Почти непосилно е да се възстанови напълно загубената зрителна острота. Преглед при офталмолог може да покаже дали отслабеното зрение се дължи на естествени възрастови изменения или е продиктувано от очно заболяване, а също и да помогне за предписването на поддържащи средства или такива, с чиято помощ поне частично да се възстанови зрителната острота.

Важно е да се разбере, че всяко око е уникално и няма универсално „решаващо всеки проблем“ средство, но се разработват нови съвременни продукти с по-широк спектър на действие при поддържане на зрението. Такъв продукт е новият Околут Комби. Той е безвреден и включва изцяло природни съставки – лутеин, зеаксантин, астаксантин и проантоцианидин.

Това е оптимален набор от пигментни и антиоксидантни вещества, защитаващи окото от увреждащото действие на слънчевата радиация и другите опасни компоненти на средата, както и от негативното действие на свободните радикали – основните влошаващи зрението молекули. Околут Комби подобрява зрителната острота, подпомага адаптацията на окото при промяната светлина/тъмнина и заздравява ретината и така цялостно подобрява зрението.

borola