проблеми с очите при децата

Зачестяващите случаи на проблеми с очите при децата са повод да се обърне по-сериозно внимание на офталмологичните грижи при подрастващите. Това е задача на всеки родител, а от съществено значение е да се разчита на качествени продукти за очи.

Основни проблеми с очите при децата

В голямата група от проблеми с очите при децата се открояват няколко, които се срещат с най-голяма честота. В някои случаи наличието им се отчита още в бебешка възраст. Най-често обаче състоянието се диагностицира в ученическа възраст, когато детето се учи да чете и пише и напряга все по-силно зрението си.

Сред най-честите проблеми с очите при децата се открояват:

  • катаракта. Макар да е по-известно като “старческо перде на окото”, това очно заболяване засяга и деца. Най-често катаракта при деца се диагностицира като вродено състояние. Едностранната вродена катаракта е номер 1 сред основните проблеми с очите при децата.
  • астигматизъм. При това състояние лещата не успява да фокусира светлинния лъч точно върху ретината. В резултат се стига до замъглено зрение.
  • късогледство (миопия). Офталмологичната практика показва, че късогледство при деца става все по-често срещан проблем. Диагностицира се най-вече в предучилищна и училищна възраст.
  • педиатрична глаукома. Развива се при повишено очно налягане, когато то доведе до увреждане на очния нерв. Глаукома при деца се среща много рядко, а метод за успешно лечение не е разработен. Редом с другите проблеми с очите при деца обаче и тя може да бъде успешно профилактирана.

Профилактика на проблемите с очите при децата

Един от ключовите фактори за превенция на горепосочените проблеми с очите при децата е снабдяването на подрастващите с необходимите им пигменти за очи. За тази цел може да се разчита на природния продукт Околут/Ocolut®. 1 капсула Околут осигурява на детето необходимите дневни дози от незаменимите очни пигменти лутеин и зеаксантин. Те се натрупват в ретината на окото и оказват мощно офталмопротективно действие. Околут може да бъде в помощ на всеки родител, грижещ се да предпази наследниците си от най-разпространените проблеми с очите при децата.

borola