Side Menu

Последни публикации

сухи очи

Сухи очи през зимата

За сухи очи се говори, когато произвежданата слъзна течност не успява да овлажни достатъчно очната повърхност. Проблемът се появява основно поради 2 причини:

1. Намаленото количество слъзна течност

2. Поради прекалено бързото й изпаряване

Оплакване от сухи очи може да се появи като симптом при някои заболявания – диабет, синдром на Сьогрен, ревматоиден артрит и др. В много случаи обаче сухотата в очите се появява като последствие от излагането на определени фактори на средата. Най-силно влияние сред тях има студеното и сухо време през зимата. В разгара на студения сезон ще представим характерните за сухи очи симптоми и методите за лечение на състоянието.

Симптоми при сухи очи

Сред най-често срещаните симптоми на сухи очи попадат:

Подобни оплаквания може да се появят при всеки и по всяко време. При страдащите от сухи очи обаче и особено през зимата посочените симптоми са налице през по-голяма част от деня. Това е причина хронифицирането на състоянието да се означава като синдром на сухото око.

Как да избегнем сухотата в очите?

Има няколко мерки, с които да опитаме да подсигурим на очите си достатъчно овлажняване през студените месеци. За намаляване на риска от сухи очи е важно да се придържаме към:

  • прием на достатъчно количество вода (поне 2 литра дневно)
  • носене не слънчеви очила за защита на очите от вятъра
  • намаляване на тютюнопушенето
  • намаляване приема на кофеинови напитки
  • прием на храни, богати на омега-3 мастни киселини, витамини А, С и Е

Сухи очи – лечение

Посочените препоръки помагат за превенция на проблема сухи очи. За хората, които страдат от хронична форма на сухота в очите справянето с проблема ще изисква по-сериозни мерки.

Природният продукт Околут Комби/Ocolut® Combi е висококачествено решение за допълващо лечение при сухи очи. За оптимален ефект може да се разчита на повишаване приема на омега-3 мастни киселини.
Околут Комби се прилага успешно не само при сухи очи, но и при катаракта, повишено очно налягане, възпален очен нерв и др.

 

borola

Няма коментари

5
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x