ново решение за старите зрителни проблеми

Влошаването на зрението е стресиращ проблем, който може да има разрушителен ефект върху целия живот, най-вече поради склонността на зрителните заболявания да прогресират с времето и повечето от тях да водят до пълна слепота при непредприети своевременни мерки.

Очните болести са ангажирали вниманието на офталмолозите открай време, а инвалидизиращите им последствия винаги са били стимул за проучвания и обстойно изучаване на естеството, причините и възможните мерки за предотвратяване на развитието им. Това е довело до редица открития, разкриващи особеностите на повечето от заболяванията, засягащи зрението.

Дегенерацията на макулата, пигментният ретинит, катарактата, глаукомата, неоваскуларните заболявания на роговицата – това са все тежки и прогресиращи състояния, които влошават централното или периферното зрение, намаляват контрастната чувствителност, способността на окото да се приспособява към тъмнината и да различава детайлите в зрителното поле.

Освен редките случаи, в които са причинени от внезапна травма с тежки последствия, изброените офталмологични състояния се развиват неумолимо, но бавно и прогресирането им може да се овладее с правилен лечебен подход и дори да се предотврати с употребата на подходящи профилактични продукти. Това е особено важно за хора с повишен риск от развитие на зрително заболяване – наследствено обременени, диабетици, хипертоници или хора, претърпели предишен очен проблем.

Повишено внимание се налага и при забелязване на някой от типичните симптоми на офталмологично заболяване

Поява на замъгляване, тъмни петна или светкавици в зрителното поле, сухота или сърбеж в очите, изкривяване или поява на вълнички по линиите или ръбовете на наблюдаваните предмети са най-често срещаните симптоми.

Нарушенията на зрението, които са познати от векове, днес стават по-лесно откриваеми и податливи на успешно лечение. Стремежът към това доведе до създаването на новия офталмопротективен продукт – Околут Комби. В състава му за пръв път се съчетават очните пигменти лутеин и зеаксантин с астаксантин и проантоцианидин. С приема на Околут Комби се осигурява пълен набор от естествени пигментни съединения с антиоксидантно действие, които подпомагат кръвоснабдяването на окото и компонентите му, предпазват ги от увреждане и заздравяват зрението.

Комбинирането на Околут Комби с останалите продукти от програма Окомед е удачен подход за лечение на почти всички зрителни заболявания, независимо дали са породени от пигментни дефицити в ретината, неоваскуларни процеси, влошено кръвоснабдяване на зрителния анализатор и прочее.

borola