зачервени очи

Когато се появят оплаквания като подпухнали, сухи и зачервени очи, най-често се касае или за алергична реакция, или за обостряне на наличен проблем с очите. В отделни случаи е възможно едно от състоянията да съпътства проявата на другото. В тези ситуации се наблюдава най-силна изява на въпросните оплаквания.

Подпухнали, сухи и зачервени очи – най-вероятно очите са преуморени

Изброените оплаквания в голяма част от случаите са знак, че очите ви просто са преуморени и имат нужда от почивка. Разглеждат се различни близки по естеството си състояния като уморени очи, синдром на сухото око, синдром на компютърното око и др. За тези състояния са типични още два симптома – усещане сякаш имате песъчинки в окото и намалено отделяне на слъзна течност. В днешния свят на ежедневно продължително взиране в екрани и монитори е почти невъзможно да останем незасегнати от тези симптоми.

Рискът от поява на някое от изброените състояния нараства и от наличието на предразполагащи фактори като студеното и сухо време през зимата, продължителното пребиваване в затворени помещения с топъл и сух въздух в тях. Именно наличието на тези предразполагащи фактори през зимата насочва специалистите към изключване на възможността за алергична реакция.

От какво се нуждаят очите, когато са подпухнали, сухи и зачервени?

Когато няма проявена алергична реакция, наличието на тези симптоми най-често изисква време и почивка. За да се ускори възстановяването на очното здраве и за да се постигне подобряване на зрението е необходим и приемът на офталмопротективните продукти от серия Околут.
При горепосочените оплаквания и наличието на синдром на сухото или компютърно око специалистите препоръчват приема на Околут Комби/Ocolut® Combi. Той съдържа оптимална концентрация на зрителните пигменти астаксантин, лутеин и зеаксантин и мощен антиоксидант – проантоцианидин. Уникалният състaв на Околут Комби е достатъчно средство за премахване на сухотата и зачервяването на очите и за възстановяване на очното здраве и остротата на зрението.

borola