Премахването на грима преди лягане

Ако и Вие сте сред жените, които под влияние на умората, натрупана през деня, преди да заспят понякога пропускат махането на грима от лицето си е добре да знаете негативните последствия от това за очите Ви.

Престоят на грима върху лицето в продължение на цяла нощ води до “сдобиването” с раздразнени и сърбящи очи, единодушни са специалистите офталмолози.
Лицата на жените, които спят по корем притежават директен досег и с възглавницата. Това означава, че лицето се трие в нея, а това улеснява изключително много навлизането на бактерии от макиажа в окото.

За съжаление в козметичните продукти, използвани всекидневно от повечето жени съдържат известно количество химикали. Когато престоят за дълго време върху очите и лицето те могат да причинят сериозно инфектиране на зрителния орган, поява на ечемик и болки в очите.

По клепачите на очите са разположени пори, нуждаещи се от кислород.

Долният клепач е снабден с 25 мастни жлези, а горният с 50. Натрупването на макиаж върху тях за продължителен период от време затруднява “дишането” им и може да доведе до сериозно увреждане на окото, категорични са специалистите.

При запушване на порите се понижава секрецията на мастните жлези. Те предпазват окото от раздразнения, участват в поддържането на слъзния филм. Слъзният филм овлажнява клепачите и очната повърхност, отмива микроорганизмите и чуждите тела и предпазва очните структури. Липидите, които се съдържат в слъзния филм формират мастен слой като така се забавя изпарението на сълзите. Запушените поради натрупания грим жлези не успяват да отделят липиди, вследствие на което сълзата се изпарява по-бързо, а окото “изсъхва”. Пониженото или липсващо овлажняване на окото води до повишен риск от инфектиране, бодежи в окото и неудобство.

За поддържането на отлични очни функции и предпазване на здравето на зрителния орган специалистите съветват жените всяка вечер да отстраняват старателно грима от лицето си, с продукти, които не предизвикват раздразнение.

Успоредно със спазването на този съвет, приемът на природните продукти от Фамилия ОколутОколут, Околут Дуо и Околут Комби, осигурява на всяка жена надеждна протекция на очното здраве и максимален комфорт за очите.

borola