Възраст и влошаване на зрението

Очите са един от най-важните органи в човешкото тяло, които ежедневно са подложени на влиянието на компютърните екрани, телевизорите, слънчевата светлина и др. Поради точва, че техниката е станала неизменна част от живота на съвременния човек, хората от всички възрасти се намират в повишена опасност или страдат от различни очни проблеми.

Децата, намиращи се в училищна възраст са една от големите групи застрашени от тях.

Причината е, че “залягането над учебниците”, обикновено е последвано от отморяваща почивка пред телевизора или компютъра.

Очното натоварване достига до своя пик, в периода на пубертета, когато заедно с половото съзряване нараства опасността от развитие на очни проблеми като късогледството например. Ето защо един от съветите на специалистите е престоят на децата, от първи до девети клас пред компютъра да не надвишава един час. За учениците след девети клас е препоръчително да прекарват не повече от два часа пред него като си почиват за около 5-10 минути на всеки 15-20.

Следващата група с повишен риск от влошаване на зрението са хората в напреднала възраст. В случай, че представителите на тази група не се вземат навременни мерки, се увеличава риска от развитие на очни заболявания, които крият потенциална опасност от загуба на зрението като дистрофия на ретината (нарушения в храненето на ретината, състояние, което се е превърнало в проблем от световен характер), макулна дегенерация и катаракта.

Ето защо, с цел запазване на зрението си, представителите на двете рискови групи – децата и хората в напреднала възраст, е добре навреме да помислят за здравето на своите очи, осъществявайки ефективна профилактика. Подходящ продукт за тази цел, препоръчван от специалистите е Околут VG caps.

Околут VG caps е природен продукт с доказно високо качество – притежава сертификатите Халал и Кашер. Околут VG caps съдържа двата най-важни очни пигмента – лутеин и зеаксантин, за чийто прием е доказано, че намаляват риска от дистрофия на ретината, макулна дегенерация и катаракта. Околут VG caps е и доказано безопасно профилактично средство, което приемано в детска възраст, осъществява ефективна защита на зрението и предпазва от късогледство и други зрителни нарушения.

borola