глаукома диагноза

Цели 40% от хората с неотдавна поставена диагноза глаукома не следват стриктно лечението си. Това на свой ред води до значително нарастване на случаите на загуба на зрението. Притеснителната информация е докладвана от Асоциацията на засегнатите от глаукома и техните близки (AGAF) в Мадрид.

Глаукома – диагноза, която не бива да се пренебрегва

„Отнетото от глаукомата, не се връща обратно. Независимо че са наясно какви могат да бъдат последствията, голяма част от потърпевшите не следват или изоставят лечението. Като вероятна причина за случващото се можем да отбележим липсата на бързо подобрение в зрението. Промените наистина не се случват мигновено. Нужно е да се прояви търпение. Спазването на препоръките на лекаря ще помогне за по-бързото възстановяване на зрителната функция“. Коментарът е на президента на Асоциацията на засегнатите от глаукома и техните близки Хоакин Мария Каратала Белтран.

В опит да обърнат тенденцията експертите от Асоциацията провеждат информационна кампания за разясняване значението на лечението. Тя носи името „Наистина се лекувам, прави го и ти“ и продължава от 17 до 30 октомври 2022 г.

Специалистите са категорични, че пациентите с глаукома трябва да следват препоръките на лекаря, касаещи както медикаментозното, така и хирургичното и лазерното лечение.

През периодa на Кампанията фокусът ще е върху повишаване на информираността за проблема и проследяване на лечението при пациентите

Експертите обръщат внимание и на още две потенциални причини за пренебрегване на лечението. Първата е появата на странични ефекти от отделните медикаментозни съставки на очните капки за глаукома. Примери за такива ефекти са сърбеж и зачервяване на очите. Втората е затруднението при поставяне на капките при много пациенти (особено по-възрастните).

Независимо от всичко специалистите отправят апел към пациентите да не вземат прибързани решения. Препоръката им е при дискомфорт или трудност хората с глаукома незабавно да уведомят своя лекар и заедно да потърсят решение на проблема.

Глаукома – при ранна диагноза лечението може да бъде допълнено с изцяло природен продукт

Околут Комби / Ocolut® Combi е мощен офталмопротектор с изцяло природен състав. Формулата съдържа всички необходими пигменти и антиоксиданти за очи. Всяка растителна капсула (VGcaps) осигурява на очните структури лутеин (10 мг), зеаксантин (750 μg), астаксантин (2 мг), проантоцианидин (50 мг). Съставките са комбинирани по такъв начин, че да имат максимален положителен ефект върху очите и зрението. Редовният прием осигурява пълна пигментна и съдова защита. Подобрява функцията на фоторецепторните клетки, а оттам и зрителната острота. Забавя стареенето на очите.

Освен че е ефективен, продуктът е напълно безопасен. Има отлична поносимост и е подходящ за продължителна употреба. Приемът е удобен. Изцяло растителните капсули, в които са съставките, правят продукта идеален за вегани, вегетарианци и хора, които постят. Предлага се в аптеките и в онлайн магазин МоМо на адрес www.momo.bg.

borola