диабетна ретинопатия лечение

Диабетна ретинопатия е коварно очно заболяване, чието овладяване се основава на адекватна терапия и подходящо поддържащо лечение. Диабетът силно ограничава избора на прилаганите медикаменти. Често даровете на природната аптека се оказват сред най-подходящите средства за поддържаща терапия при ретинопатия. Узнайте кои са те в настоящата статия.

Естествени решения за поддържащо лечение на диабетна ретинопатия

Черни боровинки

Малките плодове с тръпчив вкус са от огромна полза в борбата срещу диабетна ретинопатия. Редовната им консумация укрепва малките кръвоносни съдове на ретината и спомага за намаляване на вътреочното налягане.

Спанак и моркови

Комбинацията от спанак и моркови е удачно решение при диабетна ретинопатия. Свежият микс се отразява благотворно на очите и подобрява зрението. Силата му се дължи на рационалното съотношение от каротеноиди в спанака и витамин А в моркова.

Чесън

Чесънът е друго мощно оръжие срещу диабетна ретинопатия. Благоприятните му свойства се дължат на способността да намалява образуването на кръвни съсиреци, които са следствие от увреждането на кръвоносните съдове. Добре е да се консумира в сурово състояние, тъй като след термична обработка губи част от полезните си качества.

Гроздови семена

Семките на гроздето имат благоприятен ефект при овладяване на диабетна ретинопатия. Полезното им действие се дължи на високото съдържание на проантоцианидин. Този силен антиоксидант намалява капилярната пропускливост и възпрепятства натрупването на течност и кръвни елементи в ретината. Освен това подхранва очите и подобрява нощното зрение.

Магданоз

Дъхавата подправка е ефикасно средство за справяне със симптомите на диабетна ретинопатия. Високото съдържание на антиоксиданти лутеин, зеаксантин и витамин C благоприятства функцията на макулата, отговорна за централното зрение. За да се насладят на ползите му обаче, засегнатите трябва да го консумират редовно.

Комплексна грижа от природата срещу диабетна ретинопатия

Посочените плодове и зеленчуци са ценен източник на вещества, които спомагат в борбата с диабетната ретинопатия. Тяхното количество обаче е недостатъчно, за да се наложи ефективен контрол над заболяването. Офталмолозите препоръчват на засегнатите да се доверят на изпитан природен продукт, който осигурява оптималните дневните дози от незаменимите протектори на зрението.

Околут Комби/Ocolut® Combi е перфектният избор, тъй като съдържа всички необходими пигменти и антиоксиданти за очи. Всяка капсула доставя на организма лутеин (10 мг), зеаксантин (750 μg), астаксантин (2 мг) и проантоцианидин (50 мг). Благодарение на мощното си взаимодопълващо действие активните съставки осигуряват пълна пигментна и съдова защита на очите. Редовният и продължителен прием на Околут Комби възстановява съдовете на ретината и плътността на макулния пигмент. Подобрява кръвоснабдяването в зоната на зрителния анализатор и намалява пропускливостта на капилярите и перивенозната тъкан. Положителният ефект, който продуктът оказва върху очите, може да се увеличи многократно с приема на универсалния съдов протектор Ентан/Entan®. Пълната и рационална комбинация от биофлавоноиди в Ентан допринася за заздравяване на малките кръвоносни съдове в ретината.

borola