Side Menu

Последни публикации

Диабетна ретинопатия – успешно овладяване с природни средства

Диабетна ретинопатия – успешно овладяване с природни средства

Диабетна ретинопатия е коварно очно заболяване, пряка последица от дългогодишен или лошо контролиран диабет тип 1 и тип 2. Характеризира се с постепенно увреждане на ретиналната тъкан и крие риск от необратима загуба на зрението. Ето защо е необходимо да се овладее навреме с подходяща терапия. Диабетът силно ограничава избора на прилаганите медикаменти и често даровете на природната аптека се оказват сред най-подходящи средства за контрол на състоянието. Узнайте кои са те в настоящата статия.

Естествени решения при диабетна ретинопатия

Черни боровинки

Малките тъмносини плодове с тръпчив вкус са от огромна полза в борбата срещу диабетна ретинопатия. Редовната им консумация укрепва малките кръвоносни съдове (капиляри) на ретината и спомага за намаляване на вътреочното налягане.

Спанак и моркови

Комбинацията от спанак и моркови е удачно решение при диабетна ретинопатия. Свежият микс от зеленолистния и кореноплодния зеленчук се отразява благотворно на очите и подобрява зрението. Силата му се дължи на рационалното съотношение от каротеноиди в спанака и витамин А в моркова.

Чесън

Чесновият лук е друго мощно оръжие срещу диабетна ретинопатия. Благоприятните му свойства се дължат на способността да намалява образуването на кръвни съсиреци, които са следствие от увреждането на кръвоносните съдове. Добре е да се консумира в сурово състояние, тъй като след термична обработка губи част от полезните си качества.

Гроздови семена

Семките на гроздето имат благоприятен ефект при овладяване на диабетна ретинопатия. Полезното им действие се дължи на високото съдържание на проантоцианидин. Този силен антиоксидант намалява капилярната пропускливост и възпрепятства натрупването на течност и кръвни елементи в ретината. Освен това подхранва очите и подобрява нощното зрение.

Магданоз

Дъхавата подправка е ефикасно средство за справяне със симптомите на диабетна ретинопатия. Високото съдържание на мощните антиоксиданти лутеин, зеаксантин и витамин C в състава на магданоза благоприятства функцията на централната част на ретината (макула), отговорна за централното зрение. За да се насладят на ползите му обаче, засегнатите трябва да го консумират редовно.

Комплексна грижа от природата срещу диабетна ретинопатия

Посочените плодове и зеленчуци безспорно са ценен източник на вещества, които спомагат в борбата срещу диабетната ретинопатия. Тяхното количество обаче е крайно недостатъчно, за да се наложи ефективен контрол над очното заболяване. Ето защо офталмолозите горещо препоръчват на засегнатите да се доверят на изпитан природен продукт, който осигурява оптималните дневните дози от незаменимите протектори на зрението.

Висококачественият офталмопротектор Околут Комби/Ocolut® Combi е перфектният избор, тъй като съдържа прецизно количество от всички необходими пигменти и антиоксиданти за очи. Всяка негова капсула доставя на организма лутеин (10 мг), зеаксантин (750 μg), астаксантин (2 мг) и проантоцианидин (50 мг). Благодарение на мощното си взаимодопълващо действие активните съставки осигуряват пълна пигментна и съдова защита на очите. Редовният и продължителен прием на Околут Комби възстановява съдовете на ретината и плътността на макулния пигмент, подобрява кръвоснабдяването в зоната на зрителния анализатор и намалява пропускливостта на капилярите и перивенозната тъкан. Положителният ефект, който Околут Комби оказва върху очите, може да се увеличи многократно с приема на универсалния съдов протектор Ентан/Entan®. Пълната и рационална комбинация от биофлавоноиди във всяка негова капсула допринася за заздравяване на малките кръвоносни съдове в ретината.

Както Околут Комби, така и Ентан са напълно безвредни и могат да се използват продължително време без риск от нежелани реакции. За постигане на оптимален ефект успоредният им прием трябва да продължи поне 6 месеца.

borola

0 коментара

0

Коментари

avatar