заболявания очи

Някои заболявания могат да причинят увреждане на нашите очи и зрение. Научете кои са те в следващите редове.

Заболявания, които могат да доведат до увреждане на нашите очи и зрение

Диабет

Хората, които страдат от диабет, са застрашени от развитие на очното заболяване диабетна ретинопатия. То възниква поради високите нива на захар в кръвта. Характеризира се с повишаване на пропускливостта на стените на кръвоносните съдове, преминаване на кръвна плазма от съдовете в ретината, намаляване и запушване просвета на кръвоносните съдове. Това води до увреждане на ретината и е сериозна предпоставка за загуба на зрение. Диабетиците са предразположени и към развитие на катаракта и глаукома.

Хипертония

Високото кръвно налягане може да увреди кръвоносните съдове в и извън окото. Хипертонията може да доведе до исхемична оптична невропатия и хипертонична ретинопатия.

Херпес зостер

Херпес зостер е инфекция, която се причинява от същия вирус, от който се развива варицела. Проявява се с болезнени и сърбящи обриви и мехури по тялото. Ако засегне лицето, в областта около очите, може да причини възпаление, болка и подуване на клепачите.

Автоимунни заболявания, които могат да причинят увреждане на нашите очи

Редица автоимунни заболявания могат да афектират зрението. В много случаи, сред първите симптоми на такова заболяване са именно очните проблеми. Засегнатите могат първоначално да изпитат зачервяване, сърбеж и сухота в очите. Ако заболяването все още не е диагностицирано и не се третира, е възможно страдащите да изпитат болка в очите, фотофобия и отслабване на зрението.

Заболявания на черния дроб

Някои заболявания на черния дроб, като цироза, могат да доведат до редица очни проблеми. Сред тях са сухота и сърбеж в очите, както и мастни отлагания върху клепачите. Ако заболяването не се лекува е възможно да причини увреждане на роговицата и лещата на окото.

Грижа за нашите очи и зрение при висок риск от очни заболявания и увреждания

Ако страдате от някое от посочените заболявания, попадате в по-висок риск от развитие на очно заболяване или увреждане на очите и зрението. Предпазете ги своевременно! За поддържане на добро общо здраве е нужно да спазвате препоръките на лекуващия си лекар и да следвате назначеното лечение. За поддържане здравето на очите и остротата на зрението е удачен приемът на Околут Комби/Ocolut® Combi. Продуктът е мощен, природен офталмопротектор, с високо съдържание на очни пигменти и антиоксиданти.

Действието на Околут Комби е насочено към пълна пигментна и съдова защита на очите и зрението. Допринася за възстановяване на макулния пигмент, намаляване пропускливостта на капилярите, предпазване на ретиналните съдове и подобряване кръвоснабдяването на зрителния анализатор. Приемът му спомага за подобряване остротата на зрението и забавяне на очното стареене. Околут Комби е напълно безопасен и може да се приема както за превенция, така и като средство, допълващо основното лечение на очно заболяване.

borola