здрави очи

Да имаме здрави очи се превръща във все по-голямо предизвикателство в днешния свят.

„Очите буквално са създадени за живот през Палеолита. Дейностите на открито, гледането надалеч в пространството и двигателната активност благоприятстват здравето им. А ние, съвременните хора, какво им предлагаме? Работа в затворени неосветени пространства, постоянно обездвижване, дълго взиране в екрана на компютъра/таблета/ телефона“. Коментарът е на офталмолога д-р Хайме Арамбери от офталмологична клиника „Миранса“ (Miranza) в Мадрид. Той е специалист по катаракта (старческо перде), пресбиопия (старческо далекогледство) и рефрактивна хирургия.

Здрави очи – предизвикателна задача за съвременния човек

„Стресът също е сериозен фактор за влошаване на очното здраве. Днес, както знаем, той е неизбежен. Тютюнопушенето, на свой ред, е тежък порок на много хора и служи като катализатор за развитие на редица тежки заболявания на очите. Примери за такива са глаукома, катаракта и макулна дегенерация“. Думите са на офталмолога д-р Мария Геса. Тя е специалист по катаракта, заболявания на ретината, рефрактивна и окулопластична хирургия в клиника „Миранса“.

Научно доказано е, че здравословният начин на живот е от изключителна важност за намаляване на риска от очни проблеми и заболявания. Неслучайно специалистите по очно здраве препоръчват здравословен хранителен режим, избягване на тютюнопушенето и приема на алкохол. И още – достатъчно двигателна активност и добър контрол на заболявания като диабет и артериална хипертония.

Опитът на специалистите обаче показва, че болшинството хора пренебрегват факта, че здравето на очите е тясно свързано с начина на живот

„Днешните хора не само че отделят малко време за сън, хранят се лошо и са обездвижени. Те в голямата си част са все по-пристрастени към дигиталните устройства. Денонощно се взират в екраните им, без да обръщат внимание, че са в недобре осветени пространства с ниска влажност на въздуха. Резултатът не закъснява – сухота в очите и зрителна умора, позната още като синдром на компютърното зрение“, посочват специалистите.

Природата в подкрепа на мисия „здрави очи“

Наши светила в офталмологията препоръчват Околут Комби / Ocolut® Combi за запазване на очите здрави в днешния стресиран и технологичен свят. Това е първият природен продукт у нас, който съдържа всички необходими пигменти и антиоксиданти за очи. Всяка растителна капсула (VGcaps) осигурява четири специално подбрани природни съставки. Визираме лутеин (10 mg), зеаксантин (750 μg), астаксантин (2 mg) и проантоцианидин (50 mg). Иновативната комбинация осигурява пълна грижа за очите и гарантира подобряване на зрението при страдащите от различни очни болести.

Приемът допринася за по-добро зрение и функция на ретината, макулата и лещата на окото. Действа благоприятно на зрителния анализатор при стареене и умора. Подпомага адаптирането на очите към тъмнина. Съдейства за поддържане на зрителната острота.

Продуктът е напълно безопасен и е подходящ за продължителен прием. Дозировката е икономически изгодна – само по 1 растителна капсула дневно, след хранене.

borola