проблеми с очите при бременност

Значителна част от жените срещат проблеми с очите при бременност. Това е нормално, имайки предвид промените, които се случват в женския организъм през този деликатен период от живота. За щастие, повечето зрителни нарушения отшумяват след раждането. Други обаче имат нужда от по-сериозно внимание.

Основни проблеми с очите при бременност

Замъглено зрение – един от основните проблеми с очите при бременност

Бременните жени задържат течности в тялото. Това води до промяна в плътността и формата на роговицата. Роговичните изменения на свой ред са в основата на замъгленото зрение. Добрата новина е, че този проблем отшумява от само себе си след раждането.

Зрителни проблеми вследствие на гестационен диабет

Гестационният диабет е състояние, при което нивото на глюкоза в кръвта се покачва по време на бременността. Анормалните флуктуации на кръвна захар увреждат най-малките кръвоносни съдове в ретината. Това също може да стане причина за поява на замъглено зрение.

Зрителни нарушения в резултат на високо кръвно налягане

Понякога бъдещите майки се сблъскват с високо кръвно налягане през бременността. Това е друга вероятна и често срещана причина за анормални изменения на зрението през бременността.

Сухота в очите

Много от бременните жени изпитват сухота в очите, придружена от парене и сърбеж. Хормоналните промени са в основата на намаленото производство на слъзен секрет. Често „танцът“ на хормоните продължава по време на периода на кърмене, което означава, че сухотата в очите може да измъчва жените и след раждането.

Природното решение при проблеми с очите при бременност

В случай че по време на бременността или след раждането зрението е отслабено или влошено, е уместно жената да започне прием на висококачествен природен продукт за подобряване на визуалните способности. Подходящ продукт за целта е Околут Комби/Ocolut® Combi. Този 100% натурален офталмопротектор от фамилия Околут представлява комбинация от четирите най-мощни протектори на зрението – лутеин (10 mg), зеаксантин (750 μg), астаксантин (2 mg), проантоцианидин (50 mg). Съставките са комбинирани така че да осигуряват пълна пигментна и съдова защита за очите. Благодарение на своето взаимодопълващо действие активните вещества:

  • възстановяват плътността на макулния пигмент
  • забавят стареенето на очните клетки
  • предпазват и възстановяват съдовете на ретината
  • подобряват кръвоснабдяването в зоната на зрителния анализатор
  • намалява пропускливостта на капилярите и перивенозната тъкан
  • усилват остротата на зрението

Освен че е ефективен, Околут Комби има висок профил на безопасност

Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Има отлична поносимост и е подходящ за продължителен прием. Предлага се в иновативна технологична форма – VGcaps (растителни капсули) – което го прави идеален за вегани и вегетарианци. Наличен е на www.momo.bg, в магазини „Здраве и природа“ и в аптечната мрежа в страната.

borola