очна грижа

Ежедневната очна грижа е най-добрият начин за предпазване на зрителните ни органи и осигуряване на остро зрение. Вижте в какво се състои тя!

Лесни за изпълнение правила за отлична очна грижа

Не търкайте очите си

Честото докосване на очите с ръце лесно може да доведе до пренос на бактерии и възпаление или инфектиране на зрителните органи. Затова се постарайте да избягвате вредния навик да разтърквате очите си, особено с неизмити ръце.

Спазвайте висока лична хигиена за оптимална очна грижа

Добрата хигиена включва не само редовното и старателно измиване на ръцете, а и поддържането на контактните лещи. Те осъществяват пряк контакт с очите и могат да ги инфектират, ако не се почистват и съхраняват правилно.

Защитавайте очите си от слънчевите лъчи

Излагането на вредните UV лъчи увеличава риска от развитие на макулна дегенерация. То може да предизвика още фотокератит – тежко слънчево изгаряне, което увежда роговицата на окото. За това офталмолозите препоръчват да изберете очила с висок профил на защита от слънчевите лъчи, които да носите и през зимните месеци. Те трябва да осигуряват качествена протекция срещу UVA и UVB лъчите и да намаляват отблясъците.

Предпазвайте очите си при работа с електронни устройства

Необходимо е да спазвате няколко правила, за да намалите увеждащото въздействие на електронните устройства върху очите. Компютърният монитор трябва да бъде на разстояние не по-малко от 60 см и на около 20 градуса под нивото на очите. На всеки 20 минути работа с електронно устройство е нужно да си осигурявате 20 секунди почивка, а на всеки 2 часа – 10 минути. Светлината в помещението, в което се работи, също трябва да се регулира, за да не напряга зрението. Добре е да се постави и предпазен филтър върху монитора и да се носят очила със защитни стъкла.

Придържайте се към балансиран режим на хранене за отлична очна грижа

Осигуряването на здравословно хранително меню е основната препоръка на специалистите за добро очно здраве. Не забравяйте всеки ден да консумирате храни, богати на очни пигменти и антиоксиданти за здрави очи и остро зрение. Тези важни елементи обаче, не се синтезират в организма и често трудно се набавят само чрез храната. За да сте сигурни, че ги приемате в необходимите количества и се грижите максимално за очното си здраве, се доверете на Околут Комби/Ocolut® Combi. Продуктът представлява мощна комбинация от най-полезните пигменти и антиоксиданти за очи – лутеин, зеаксантин, астаксантин и проантоцианидин. Те осигуряват необходимата пълна пигмента и съдова защита за очите.

Околут Комби се препоръчва при сухи и уморени очи, работа с компютър и очни смущения от различно естество. Има благоприятен ефект при висок риск от очни заболявания, като може да се приема за превенция и поддържащо лечение. Поради напълно естествения си произход има висок профил на ефективност и няма странични ефекти.

borola