очни проблеми при бременност

Много жени са спохождани от очни проблеми при бременност. Кои са най-честите очни оплаквания през този деликатен период от живота и как да се предотвратят.

Главните очни проблеми при бременност

Сухота в очите

Под въздействие на хормоналните промени голяма част от бременните жени усещат очите си по-сухи от обикновено. И тъй като нито едно зло не идва само, сухотата в очите често е придружена от парене, сърбеж, прекомерно сълзене и усещане за чуждо тяло в окото. Капките за очи са полезно средство, което помага за намаляване на дискомфорта. Те обаче задължително трябва да са препоръчани от специалист, тъй като могат да съдържат съставки, които са противопоказни при бременност.

Замъглено зрение – един от най-често срещаните очни проблеми при бременност

Бъдещите майки често се оплакват от замъглено зрение през бременността. В редица случаи загубата на зрителната острота подсказва за прееклампсия (високо кръвно налягане по време на бременност) или гестационен диабет (диабет по време на бременност), които изискват специфично лечение.

Ретинопатия

Статистиката сочи, че около 30% от жените с диабет развиват ретинопатия през бременността – увреждане на малките кръвоносни съдове на ретината. Ето защо грижата за нивото на кръвната захар е от съществено значение за здравето на майката и плода.

Оток на роговицата

Танцът на хормоните през бременността е причина за задържане на течности в тялото. Прекомерното количество вода в организма, от своя страна, може да доведе до оток на роговицата – част от външната обвивка на окото. Състоянието може да доведе до намаляване на зрението в различна степен.

Подуване в областта на очите

Подуването около очите отново е резултат от задържане на течности в тялото. Проблемът не е сериозен, но затруднява периферното зрение. Приемът на повече вода помага за намаляване на дискомфорта.

Рефракторни нарушения

Твърде често след 32-а гестационна седмица късогледството при жените се задълбочава. При далекогледство диоптърът също расте. За щастие, зрението се нормализира след раждането.

Природна профилактика срещу очни проблеми при бременност

Все повече специалисти у нас препоръчват на жените, които планират бременност, да се доверят на Околут Комби/Ocolut® Combi, за да се предпазят от очни проблеми през бременността. Това в първият 100% натурален природен продукт на българския пазар, който доставя на очите всички необходими пигменти и антиоксиданти. Всяка растителна капсулна на този мощен офталмопротектор съдържа прецизно дозирани и пречистени до съвършенство лутеин, зеаксантин, астаксантин и проантоцианидин. Съставките са комбинирани така че да осигуряват пълна пигментна и съдова защита на очите и да увеличават зрителната острота. В допълнение Околут Комби:

  • възстановява плътността на макулния пигмент
  • забавя стареенето на очните клетки
  • предпазва и възстановява ретиналните съдове
  • подобрява кръвоснабдяването в зоната на зрителния анализатор
  • намалява пропускливостта на капилярите и перивенозната тъкан

Околут Комби е напълно безопасен и има отлична поносимост. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции.

borola