замъглено зрение

Замъглено зрение е често срещано оплакване сред хора от всяка възраст. В какво се състои то, как се проявява и по какъв начин може да се преодолее? Отговорите на тези въпроси ще откриете в следващите редове!

Какво представлява замъглено зрение?

Замъглено зрение е състояние, при което:

 • се възприема неясен образ
 • острота на зрението е намалена
 • погледът не може да се фокусира
 • се появява светъл ореол около наблюдавания обект

Много често симптомите на замъглено зрение са придружени от:

 • зачервяване, сърбеж и сълзене на окото
 • влошаване на централното или периферното зрение
 • свръхчувствителност към светлина (фотофобия)
 • затруднена адаптация на зрението при рязка промяна в интензивността на светлината

Как се проявява замъгленото зрение?

Разглеждат се две основни прояви на замъглено зрение:

Внезапно и краткотрайно замъгляване на зрението

Замъгленото зрение може да настъпи внезапно и да изчезне бързо. Обикновено в такива случаи намаляването на зрителната острота се разглежда като страничен ефект от приема на определено лекарство. Понякога, макар и по-рядко, е възможно влошеното зрение да е симптом на опасна инфекция, злокачествено образувание на мозъка, инсулт или други сериозни неврологични проблеми.

Постепенно замъгляване на зрението, което се влошава с времето

Главните причини за прогресивното замъгляване на зрението са:

 • носене на неподходящ диоптър очила
 • мигренозен пристъп
 • глаукома, катаракта, макулна дегенерация или друго очно заболяване

Коя е главната причина за замъглено зрение?

Възрастово обусловените очни заболявания са главните „виновници“ за замъглено зрение. При наличие на проблема е добре да се извърши преглед при специалист и да се приемат офталмопротективни продукти, които да възстановят остротата на зрението и да поддържат очното здраве.

Кой е отговорът на природата при замъглено зрение, предизвикано от възрастово обусловено очно заболяване?

Когато причина за замъгленото зрение са възрастово обусловени заболявания като катаракта или макулна дегенерация много благоприятен ефект за преодоляване на оплакванията има приемът на Околут Комби/Ocolut® Combi. Този мощен офталмопротектор представлява рационална комбинация от очни пигменти и антиоксиданти. Всяка растителна капсула съчетава в себе си силата на лутеин (10 mg), зеаксантин (750 μg), астаксантин (2 mg), проантоцианидин (50 mg). Съставките са комбинирани така че да осигуряват пълна пигментна и съдова защита на очите. Благодарение на своето взаимодопълващо действие те възвръщат остротата на зрението и поддържат очното здраве.

Околут Комби е не само ефикасен, но и напълно безопасен. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Има отлична поносимост и е подходящ за продължителен прием. Дозира се по 1 растителна капсула на ден, след хранене. Наличен е на сайта www.momo.bg, магазини „Здраве и природа“ и по-добрите аптеки в страната.

borola