късогледство деца

През последните години все по-голям процент деца страдат от късогледство. За щастие обаче, този чест проблем може да се предотврати! Преди да ви разкрием как ще припомним в какво се състои зрителното нарушение, кои симптоми го издават и по какъв начин се коригира зрението.

Ето какво се крие зад диагнозата „късогледство“ при деца

При децата с късогледство оптичната система на окото е силно пречупваща. В резултат светлинните лъчи на образите се фокусират пред ретината, а не върху нея. Зрителната острота е понижена и далечно разположените обекти се виждат неясно.

Основните симптоми на късогледство при деца

В повечето случаи децата развиват късогледство преди да навършат 10 години. Понижената зрителна острота е основният знак, сигнализиращ за поява на състоянието. Важно е да се има предвид, че колкото по-силно е изразено късогледството, толкова по-ниска е остротата на зрението. Други признаци на късогледство при деца са болка в областта на главата и присвиване на очите при опит за фокусиране в далечината. Обикновено късогледството прогресира бързо, постепенно се забавя и се стабилизира във възрастовия период 18-25 г.

Средствата за коригиране на зрението при късогледство в детска възраст

Очилата и контактните лещи са основните средства за коригиране на късогледството при децата. Наред със своите предимства обаче, те имат и недостатъци.

Качествените очила струват скъпо и нужно време, за да бъдат изработени. При увеличаване на диоптъра те трябва да бъдат подменени своевременно. Носенето им може да създаде дискомфорт на детето.

Контактните лещи могат да бъдат изключително неудобни за поставяне и сваляне. Възможно е да се развие очна инфекция, ако не се спазва необходимата хигиена. Необходимо е да се подменят през определен интервал от време, което допълнително оскъпява лечението.

Доказаният природен начин за превенция на късогледство при деца

Ранната профилактика на късогледството при малчуганите е от особено значение за предотвратяването му. Природният продукт Околут/Ocolut® е подходящо средство за целта. Този офталмопротектор е специално създаден и предназначен за деца. Всяка негова капсула съдържа оптимално количество висококачествени очни пигменти – лутеин и зеаксантин. Доказано е, че тези вещества оказват надеждно протективно въздействие върху съдовете на окото и осигуряват отлично зрение.

Околут е не само ефективен, но и напълно безопасен. Не излага детското здраве на риск. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Има отлична поносимост и е подходящ за продължителен прием. Дозира се по 1 растителна капсула на ден, след хранене. Наличен е на сайта www.momo.bg, в магазини „Здраве и природа“ и в аптечната мрежа в страната. Цената е достъпна, а ефектът – гарантиран!

borola