катаракта лечение

В настоящата статия ще се фокусираме върху основните методи за лечение на катаракта (старческо перде) – едно от най-често срещаните очни заболявания при хората над 60 години.

Начално лечение на пациенти с катаракта

В началната фаза на очното заболяване специалистите предписват на пациентите да носят диоптрични очила. Това в повечето случаи води до подобряване на зрението. При повишена чувствителност към светлина (фотофобия) – често срещано състояние сред засегнатите от катаракта – се препоръчва носенето и на слънчеви очила.

Последващо лечение на катаракта

В случай че намаленото зрение възпрепятства извършването на ежедневните дейности и е причина за влошаване качеството на живот на засегнатия, специалистите насочват към оперативно лечение. Премахването на „старческото перде“ по оперативен път е изключително ефективен и сигурен метод за справяне с проблема. Интервенцията се извършва с местна упойка и отнема не повече от 20 минути.

Статистически данни показват, че повече от половината пациенти с катаракта се подлагат на оперативна терапия. В САЩ например отстраняването на катаракта е една от най-често извършваните медицински процедури. За година се правят над 3 млн. операции.

Нормализиране на зрението след оперативно лечение на катаракта

Окото, което е било подложено на операция, има нужда от определено време, за да възвърне нормалните си функции. В случай че се постави вътреочна леща, може да се стигне до увеличаване на яркостта на цветовете и това да подразни окото.

По правило пациентите бързо се връщат към нормалния си начин на живот. Размазаното зрение е единственото оплакване в началото.

Неизменното допълнение към следоперативното лечение на старческо перде

Специалистите са категорични, че приемът на лутеин, зеаксантин, астаксантин и проантоцианидин е от изключително значение за следоперативното възстановяване. Доказано е, че при насищане на окото с тези незаменими пигменти и антиоксиданти за очи зрението значително се подобрява.

Оптимални количества лутеин, зеаксантин, астаксантин и проантоцианидин се съдържат в природния продукт Околут Комби/Ocolut® Combi. Всяка капсула на този мощен офталмопротектор доставя на очите 10 mg лутеин, 750 μg зеаксантин, 2 mg астаксантин и 50 mg проантоцианидин. Съставките са комбинирани така че да осигуряват пълна пигментна и съдова защита на очите. Пречистени са и не съдържат допълнителни примеси, което ги прави лесноусвоими и подобрява лечебния им ефект.

Околут Комби е напълно безопасен. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Има отлична поносимост и е подходящ за продължителен прием. Идеално решение е за вегани и вегетарианци, тъй като се предлага в иновативни изцяло растителни капсули – VGcaps. Наличен е на сайта www.momo.bg, в магазини „Здраве и природа“ и в аптечната мрежа в страната. Цената е достъпна, а ефектът – гарантиран!

borola