грижа за детските очи

Необходимо е да проявяваме особено внимание и грижа за детските очи и зрение. Посредством зрението получаваме около 90% от информацията за заобикалящата ни действителност. Поради същественото значение на това сетиво при човека не бива да пренебрегваме проблемите с очите. Смущенията с очите при най-малките могат да нанесат не само непоправими щети на тяхното здраве, но и да забавят интелектуалното им развитие. Наша основна грижа като родители е да не позволяваме да се стига до подобни фатални последици. Има различни начини и средства, до които можем да прибегнем, за да се погрижим за доброто зрение на нашите наследници.

Техники за подобряване на зрението и грижа за детските очи

Създаване на здравословен хранителен режим

Важно е в ежедневното меню на децата да присъстват храни, богати на витамини, минерали и мастни киселини. Единствено чрез подобна балансирана диета малчуганите могат да си набавят необходимите вещества. Те спомагат за поддържане на очите в добро състояние или за коригиране на леки смущения в зрението.

Най-добро въздействие върху зрението оказват плодовете и зеленчуците с червен и оранжев цвят. Тяхното специфично оцветяване е индикатор, че са богати на витамин А и бета каротин – вещества, известни от древността с ползите си за зрението.

Други вещества, които спомагат за доброто здраве на очите са лутеин и зеаксантин. Въпреки че тези два каротеноида са с жълти пигменти, те са концентрирани в храни с други цветове. Особено голямо е съдържанието им в листата на зелените зеленчуци.

Практикуване на йога за очи

Добре известно е, че окото е изградено от много мускули. Те се нуждаят от специални упражнения, за да са в оптимална форма и да функционират правилно. От известно време упражненията за очи, познати като йога за очи, набират все по-голяма популярност. Хубавото е, че не изискват особени усилия и не отнемат много време. Единственото, на което трябва да приучим децата, е да ги изпълняват правилно и редовно. Освен ползите за зрението, забавлението при практикуването на тези специални техники също е гарантирано.

Природен офталмопротектор за оптимална грижа за очите и зрението на малчуганите

За максимален ефект при грижа за очите и зрението на децата специалистите препоръчват на родителите да приложат комбинация от три техники. Тя съчетава здравословния хранителен режим и упражненията за очи с прием на природни офталмопротективни продукти с доказано действие. Продуктът, който оказва най-висока, естествена защита за очите и зрението на най-малките, е Околут/Ocolut®. Той е научно разработено високо стандартизирано средство с оптимално количество пречистени специфични очни пигменти лутеин (6 mg) и зеаксантин (450 μg). Околут е първи избор на офталмолозите при профилактика и допълващо лечение на очни заболявания при деца. Приемът му подпомага детското зрение, функцията на макулата и лещата на окото. Като напълно натурален продукт няма странични ефекти дори при продължителна употреба.

borola