естествено подобряване на зрението

С напредване на възрастта проблемите с очите зачестяват, но съществуват начини за естествено подобряване на зрението. Причините, обуславящи появата на зрителни смущения, са много и от различно естество. Без съмнение сред основните фактори, водещи до зрителни проблеми са наследствената предразположеност, нездравословното хранене и прекомерният стрес, на който ежедневно сме изложени. Няма две мнения по въпроса, че е трудно да контролираме външните обстоятелства, които способстват за влошаването на зрението. Можем обаче да положим целенасочени усилия, за да противодействаме на вредното им влияние. Освен носенето на очила има и други способи за остро зрение при възрастните.

Съвети за естествено подобряване на зрението

Упражнения за очи

Упражненията за очи подобряват значително състоянието на очните мускули. Редовното им практикуване способства за по-добрата гъвкавост на мускулите в окото. Микроциркулацията на кръвта в зоната на ретината се увеличава и подпомага поддържането на оптимално зрение. Освен това ежедневното практикуване на този вид упражнения помага да се преборим с умората на очите и подобрява концентрацията.

Слънчеви бани за естествено подобряване на зрението

Лятото приключи, но слънцето, макар и по-слабо, ще продължава да ни радва. Добре е да се възползваме от топлите ласки на лъчите му, когато имаме възможност. От съществено значение за подобряване на зрението е да си създадем навик да си правим слънчеви бани. В продължение на минута трябва да стоим със затворени очи срещу директна слънчева светлина и да дишаме дълбоко. Тази наглед проста процедура оказва благотворно влияние не само върху клетките на очите, но и върху целия организъм.

Акупресура

Според традиционната китайска медицина намаляването на зрението често се дължи на проблеми с черния дроб или бъбреците. Чрез точков масаж в зоната на очните орбити можем да благоприятстваме функционирането на тези вътрешни органи и да подобрим зрението.

Още едно изпитано средство за естествено подобряване на зрението

Природните офталмопротектори идват на помощ на хората, които искат да се погрижат за зрението си по натурален начин. Сред средствата за очна грижа се отличава Околут Комби/Ocolut® Combi.

Околут Комби е изцяло природен продукт за осигуряване на мощна протекция на очите и зрението. Продуктът няма аналог на българския пазар. Той е първият природен продукт у нас, който съдържа всички необходими пигменти и антиоксиданти за очи. Комплексно е действието на четирите най-мощни протектори на зрението, влизащи в състава му – лутеин, зеаксантин, астаксантин и проантоцианидин. Приемани в тази рационална комбинация, те осигуряват пълна пигментна и съдова защита на очите.

Околут Комби е подходящ за прием при късогледство, катаракта, затруднено нощно виждане, повишено очно налягане, сухота в очите и ретинопатии. Подобрява кръвоснабдяването в зоната на зрителния анализатор, предпазва и възстановява ретиналните съдове, уплътнява макулния пигмент и забавя стареенето на окото.
Дозира се по 1 растителна капсула на ден, след хранене и няма противопоказания поради натуралния произход на активните съставки.

borola