Side Menu

Последни публикации

подобряване на зрението

Подобряване на зрението при възрастните по естествен начин

Около 99% от хората се радват на орлово зрение в първите години от живота си. С напредване на възрастта обаче проблемите с очите зачестяват. Причините, обуславящи появата им, са много и от различно естество. Без съмнение сред основните фактори, водещи до зрителни проблеми са наследствената предразположеност, нездравословното хранене и прекомерният стрес, на който ежедневно сме изложени. Няма две мнения по въпроса, че е трудно да контролираме външните обстоятелства, които способстват за влошаването на зрението. Можем обаче да положим целенасочени усилия, за да противодействаме на вредното им влияние. Освен носенето на очила има и естествени начини за подобряване на зрението.

Съвети за подобряване на зрението при възрастните

Упражнения за очи

Упражненията за очи подобряват значително състоянието на очните мускули. Редовното им практикуване способства за по-добрата гъвкавост на мускулите в окото. Микроциркулацията на кръвта в зоната на ретината се увеличава и подпомага поддържането на оптимално зрение. Освен това ежедневното практикуване на този вид упражнения помага да се преборим с умората на очите и подобрява концентрацията.

Слънчеви бани

Лятото приключи, но слънцето, макар и по-слабо, ще ни радва и през есента. Добре е да се възползваме от топлите ласки на лъчите му, когато имаме възможност. От съществено значение за подобряване на зрението е да си създадем навик да си правим слънчеви бани. В продължение на минута трябва да стоим със затворени очи срещу директна слънчева светлина и да дишаме дълбоко. Тази наглед проста процедура оказва благотворно влияние не само върху клетките на очите, но и върху целия организъм.

Акупресура

Според традиционната китайска медицина намаляването на зрението често се дължи на проблеми с черния дроб или бъбреците. Чрез точков масаж в зоната на очните орбити можем да благоприятстваме функционирането на тези вътрешни органи и значително да подобрим зрението си.

Още едно изпитано средство за подобряване на зрението

Околут Комби/Ocolut® Combi e изцяло природен продукт с доказан ефект при късогледство, катаракта, затруднено нощно виждане, повишено очно налягане и сухота в очите. Приемът му осигурява пълна грижа за очите и зрението. Околут Комби няма аналог на българския пазар. Той е първия природен продукт у нас, който съдържа всички необходими пигменти и антиоксиданти за очи. Комплексното действие на четирите най-мощни протектори на зрението, влизащи в състава му – лутеин (10 мг), зеаксантин (750 μg), астаксантин (2 мг) и проантоцианидин (50 мг) – допринасят за пълната протекция на очите и доброто зрение.

borola

0 коментара

15

Коментари

avatar