оксидативен стрес какво е

Ако се интересувате какво е оксидативен стрес и какво е въздействието му върху очите, тази статия е точно за вас! Отделете ѝ време, за да обогатите здравната си култура.

Ето какво е оксидативен стрес

Оксидативният стрес възниква от дисбаланса в производството на реактивни съединения и способността на защитните механизми на биологичните системи да елиминират стреса. Сега ще го обясним по-разбираемо.
Клетките генерират енергия чрез ограничаване на молекулния кислород във водна среда. По време на този процес се произвеждат малки количества свободни радикали. Те са вторичен продукт от дихателната реакция на енергийните клетъчни органели (митохондриите). Когато броят на свободните радикали нарасне рязко и клетъчната защита се пропука, възниква оксидативен стрес. Смята се, че той е причина за развитие на редица остри и хронични заболявания. Освен това влияе върху процесите на стареене. В допълнение, науката наскоро установи, че оксидативният стрес оказва негативно влияние върху здравето на очите.

След като разбрахте какво е оксидативен стрес, е време да научите до какви очни заболявания може да доведе той

Известно е, че оксидативният стрес играе ключова роля в развитието на очни заболявания като:

  • възрастово обусловена макулна дегенерация
  • катаракта (перде на окото)
  • ретинопатия (заболяване на ретината)
  • увеит (възпаление на увеята – средната обвивка на очната ябълка)
  • кератит (възпаление на роговицата)

Антиоксидантна и пигментна защита за очите срещу оксидативен стрес

Всеизвестно е, че антиоксидантите се борят с оксидативния стрес като неутрализират вредния ефект от окислителните реакции в клетките. Именно поради това офталмолозите препоръчват ежедневния прием на тези вещества.

Приемът на Околут Комби/Ocolut® Combi е най-сигурният начин, по който можете да си осигурите оптимална дневна доза антиоксиданти в комбинация с очни пигменти. Този 100% природен продукт съчетава в едно силата на астаксантин, проантоцианидин, лутеин и зеаксантин. Специално подбраните природни съставки са съчетани така че да осигуряват пълна пигментна и съдова защита за очите. Благодарение на своя рационален състав Околут Комби помага да се предотвратят или да се забави развитието на много от очните заболявания, които поразяват голям процент от хората в световен мащаб.

Околут Комби е не само ефективен, но и напълно безопасен. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Има отлична поносимост и е подходящ за продължителен прием. Дозира се по 1 растителна капсула на ден, след хранене. Идеален избор е за вегани и вегетарианци, тъй като се предлага в иновативни растителни капсули (VGcaps).

Околут Комби е наличен на сайта www.momo.bg, магазини „Здраве и природа“ и по-добрите аптеки в страната. Цената е достъпна, а ефектът – гарантиран.

borola