катаракта зрение

Катаракта, или перде на окото, е сред най-често срещаните очни заболявания и основна причина за влошено зрение при възрастните хора. По-дълбоко вглеждане в статистиката показва, че очното заболяване е и главният причинител за загуба на зрение в световен мащаб. Доказано е, че катаракта може да доведе до проблеми, вариращи от леки зрителни смущения до пълна загуба на зрение. Причината за това се крие в бавната, но сигурна прогресия на очното заболяване. Повече информация по най-важните въпроси, свързани с катаракта, ще научите в следващите редове.

Как катаракта прогресивно влошава нашето зрение?

Очното заболяване започва с леко помътняване на лещата на окото, провокирано от редица фактори. Най-съществена роля имат свободните радикали, които организмът не успява да неутрализира. Това е причината катаракта да се среща основно сред възрастните хора, при които справянето с оксидативния стрес става все по-трудно.

Основният проблем при катаракта е, че е невъзможно да се прогнозира скоростта на развитие на заболяването. Веднъж започнало, увреждането на лещата неизбежно прогресира, ако срещу катарактата не се вземат мерки. Влошава се централното зрение, намалява значително площта на зрителното поле. Зрителните проблеми постепенно възпрепятстват извършването на рутинните ежедневни дейности. Засегнатият не може да шофира, да чете, да гледа телевизия.

Неовладяната катаракта достига до фаза на т.нар. хипер зрялост (hyper-mature). В нея дори хирургичното лечение е възможно да не даде желаните резултати, а вероятността от постоперативни усложнения е много висока. Всичко изброено налага необходимостта от своевременни мерки за овладяване на заболяването още при първи симптоми.

Помощ от природата за овладяване на катаракта

Първите прояви на катаракта са сигнал за започване на природна терапия, която едновременно да забави развитието на заболяването и да подпомогне здравето на очите. Осигурете на очите си необходимата подкрепа с прием на Околут Комби/Ocolut® Combi.

Околут Комби е природен продукт, който се препоръчва от много офталмолози и доволни пациентите. Офталмопротективното средство доставя на очите мощна комбинация от очни пигменти и антиоксиданти. Балансирано съчетани, активните съставки в Околут Комби (лутеин, зеаксантин, астаксантин и проантоцианидин) осигуряват пълна пигментна и съдова защита за очите. Приемът на Околут Комби предпазва очите от оксидативния стрес, възстановява плътността на макулния пигмент и подобрява остротата на зрението. Забавя стареенето на очите, подобрява кръвоснабдяването на зрителния анализатор, предпазва и възстановява ретиналните съдове.

Околут Комби е предназначен за прием при профилактика на катаракта, за забавяне на развитието ѝ и за поддържане на очното здраве по време на лечение. Продуктът е особено подходящ за по-бързо и успешно възстановяване на очите и зрението след оперативна процедура.

borola