лечение на суспектна глаукома

В следващите редове ще си говорим за лечение на суспектна глаукома. Преди да разкрием кои природни средства могат да са от помощ на страдащите, ще припомним какво стои зад тази диагноза.

Суспектна глаукома – предвестник на глаукома

Суспектна глаукома е термин, който обозначава състояние, създаващо предпоставка за развитие на глаукома. Казано с други думи, това е последната фаза преди окончателно развитие на глаукома. Наличието на някои от следните предразполагащи фактори дава основание за поставяне на диагноза „суспектна глаукома“:

  • високо очно налягане – трябва да се има предвид, че повишеното вътреочно налягане само по себе си невинаги е повод за притеснение. И все пак медицинската практика показва, че то е един от най-показателните признаци за риск от развитие на глаукома. Статистиката сочи, че между 5 и 10% от хората над 40-годишна възраст имат установено повишено очно налягане над 21 mmHg. Така те попадат в рисковата група от поява на глаукома.
  • предразположеност към глаукома
  • проблеми с очните нерви

Изключително важно е суспектната глаукома да се диагностицира навреме. Навременно поставената диагноза увеличава шанса за успех при лечението и намалява риска от развитие на глаукома.

Общи насоки за лечение на суспектна глаукома

Не съществува универсален лек срещу суспектна глаукома. Методите на лечение трябва да бъдат индивидуализирани в зависимост от нуждите на пациентите. Като желателно е най-напред да се предприемат общоприетите генерализирани подходи.

Нормализиране на вътреочното налягане е от решаващо значение за овладяване на суспектна глаукома. С оглед на това специалистите по очно здраве препоръчват комбинирания прием на природни продукти, които осигуряват:

Доказани природни помощници при лечение на суспектна глаукома

Оптимални количества очни пигменти, антиоксиданти и омега-3 мастни доставя комбинирания прием на Околут Комби/Ocolut® Combi и ТриОмега 1000+/TriOmega® 1000+.

Мощният офталмопротектор Околут Комби съдържа всички необходими пигменти и антиоксиданти за очи. Всяка растителна капсула съчетава силата на лутеин (10 mg), зеаксантин (750 μg), астаксантин (2 mg) и проантоцианидин (50 mg). Съставките са комбинирани така че да осигуряват пълна пигментна и съдова защита на очите.

ТриОмега 1000+ идеално допълва Околут Комби. Този научно разработен продукт е с максимална чистота и високо качество. Доставя на очите високо количество (1000 mg) биологично активна форма на омега-3 мастни киселини и токоферол (витамин E) – 10 mg.

Благодарение на своя взаимодопълващ ефект Околут Комби и ТриОмега 1000+ помагат за спиране прогресията на суспектна глаукома. Освен че са ефективни, продуктите са напълно безопасни. Имат отлична поносимост и са подходящи за дълготрайна употреба. Налични са на сайта www.momo.bg, в магазини „Здраве и природа“ и в аптечната мрежа в страната.

borola