симптоми за проблеми с очите

Изпитването дори и на привидно безобидни симптоми за проблеми с очите трябва да ви насочи към кабинета на офталмолога. Ненавременно установен и лекуван, очният проблем може да се задълбочи и доведе до увреждане на зрението. В следващите редове ще отбележим едни от най-често срещаните сигнали за проблеми с очите, на които непременно да отдадете нужното внимание.

Примигващи светлини, „плаващи обекти“ и сенки в полезрението са сред най-опасните симптоми за проблеми с очите

Появата на мигаща светлина, „плаващи мътнини“ в очите и сенки в периферното зрението е сериозна предпоставка да посетите офталмолог. Тези симптоми могат да бъдат резултат от отлепяне на ретината. Глаукома или травма на окото могат да причинят отлепяне на ретината, а неглижиран този проблем води до загуба на зрението.

Внезапна загуба на зрение на едното око

Неочакваната загуба на зрение на едно от очите подсказва за очно заболяване. Сред най-широко разпространените заболявания, чийто предвестник е внезапната загуба на зрение на едното око, е макулната дегенерация. Загубата на зрение при нелекувана макулна дегенерация е постепенна, но може да се появи и внезапно. Друга причина за внезапно изгубване на зрението е глаукомата поради високото налягане в окото, което уврежда оптичния нерв.

Болка и дискомфорт в окото – симптоми за проблеми с очите, които изискват незабавен офталмологичен преглед

Повечето очни проблеми протичат без болка, но появата ѝ не бива да се неглижира. Болката може да е вследствие на травма, нараняване на роговицата, глаукома или злокачествено заболяване на очите. Постоянният дискомфорт може да е причинен от попадане на чуждо тяло в окото. То може да инфектира или сериозно да увреди зрителния орган.

Зачервяване на очите

Зачервяването на двете очи може да е индикация за синдром на компютърното око или конюнктивит. Червенина само в едното око се отчита при протичащ дълбок възпалителен процес. Тогава може да става дума за склерит или увеит.

Погрижете се за очното си здраве при поява на симптоми за проблеми с очите

Най-добрият начин да се погрижите за очното си здраве, след като сте усетили симптоми за проблеми с очите, е като осигурите на зрителните си органи необходимите очни пигменти. Очните пигменти са каротеноиди, които не се синтезират в организма и трябва да се набавят допълнително. Веществата биват наричани още „храна за очите“, защото са изключително важни за функциите на зрителните ни органи. Два от най-важните очни пигмента, в комбинация с два мощни антиоксиданта, ще намерите в състава на природния офталмопротектор Околут Комби/Ocolut® Combi. Продуктът е специално разработен за поддържане на очното здраве и зрителната острота при очни смущения и заболявания. Приемът на Околут Комби осигурява пълна пигментна и съдова протекция за окото. Подобрява остротата на зрението, забавя очното стареене, предпазва ретиналните съдове, подпомага кръвоснабдяването на зрителния анализатор и намалява пропускливостта на капилярите.

borola