стареене на очите

Стареене на очите е естествен процес, който се наблюдава с напредване на възрастта. Определени фактори обаче, могат да ускорят появата му. Ето за какво да внимавате:

Много време, прекарано пред електронния екран = ранно стареене на очите

Мнозина от нас всекидневно усещат негативните последици от прекарването на дълги часове пред екраните на електронните устройства. Повсеместни смущения са възпалението, зачервяване и сухотата в очите, болките в главата и врата, замайването. И докато много хора неглижират тези оплаквания, те могат преждевременно да състарят очите и увредят зрението. За да предотвратите последствията, намалете до колкото е възможното времето пред дигиталните екрани. Винаги носете защитни очила за компютър и правете кратки почивки на всеки 20 минути.

Слънчева светлина

Прекомерното излагане на слънце вреди не само на кожата – то може да бъде особено опасно и за очите! UV лъчението предизвиква преждевременно стареене на очите. Така повишава риска от ранно развитие на очни заболявания, като катаракта, фотокератит и дегенерация на макулата. За да се предпазите, е нужно да осигурите висока защита на очите. Това можете да сторите, като носите качествени слънчеви очила с лещи, блокиращи напълно слънчевата светлина.

Лоши навици на сън като често неглижиран фактор за преждевременно стареене на очите

Будуване до малките часове на нощта, недостатъчно сън и ранно ставане? Ако този режим на сън ви е добре познат, вероятно всеки ден усещате ефекта му върху очите си. Освен че изглеждате видимо уморени със зачервени и подпухнали очи, изпитвате проблеми със зрението, като замъгляване и трудно фокусиране. Тези смущения затрудняват ежедневието, а в дългосрочен план причиняват преждевременно очно стареене. Елиминирайте ги, като внесете ред в режима си на сън.

Тютюнопушене

Употребата на цигари е един от главните фактори за преждевременно стареене на очите. Никотинът и останалите химикали в тютюневите изделия директно се „прицелват” в зрителните органи, като потискат оксигенацията и отслабват очните тъкани. Проучвания сочат, че пушачите са изложени на 4 пъти по-голяма опасност от загуба на зрение и развитие на очни заболявания. За да запазите зрението си, откажете вредния навик час по-скоро!

Пропускане на офталмологични прегледи

Посещавайте офталмолога си не само, когато се появи очен проблем. Редовните прегледи ще помогнат да поддържате очното си здраве, като актуализират рецептите ви, и следят за развитие на заболявания. Ако дълго носите диоптрични очила или контактни лещи с изтекли рецепти, е възможно да чувствате постоянна умора в очите или да пострадате от кривогледство. Тези два фактори неминуемо причиняват преждевременно състаряване на очите.

Работещ начин за противодействие на преждевременното стареене на очите

Чудите се какво да направите, за да предпазите очите се от преждевременно стареене? Като първа стъпка се постарайте да избегнете възможно най-много от увреждащите фактори. След това започнете прием на природно средство, което забавя стареенето на очите и подкрепя зрението. Ще го откриете в лицето на Околут Комби/Ocolut® Combi. Мощният офталмопротектор съдържа комбинация от есенциални очни пигменти и антиоксиданти, осигуряващи пълна пигментна, съдова и антиоксиданта защита на очите. Приемът му подобрява функцията на фоторецепторните клетки и остротата на зрението. Пази очите от увреждащата слънчева и изкуствена светлина, и облекчава неразположенията при работа с електронни устройства. Предпазва от развитие на очни заболявания, както и подкрепя лечението им. Действа безотказно и не причинява странични ефекти.

borola