постоянна умора в очите

В дигиталния свят, в който живеем днес, все повече хора изпитват постоянна умора в очите. Ако и вие сте един от тях, следващите съвети ще ви помогнат да се противопоставите на този мъчителен проблем.

Техники за профилактика на постоянна умора в очите

За да предотвратите признаците на умора в очите (парене, главоболие, чувство за сухота, зачервяване, тежест в челото и слепоочията), използвайте следните стратегии:

Осигуряване на подходящо осветление

Осветлението е едно от първите неща, за които трябва да помислите, ако искате да прогоните умората в очите. Регулирайте нивото на осветеност съобразно извършваните дейности. В случай че:

  • гледате телевизия вечер, оставете нощната лампа включена
  • четете документи или книга, нека източникът на светлина да е зад вас и да осветява директно обекта, върху който сте съсредоточили вниманието си
  • работите на бюро, светлината не бива да попада върху работната повърхност, тъй като това благоприятства появата на отблясъци, които изморяват очите

Почивки

Не пропускайте малките почивки между работата. Освен че подпомагат продуктивността, те отмарят очите. Оптималният вариант е да прекъснете работата, да смените работната поза и да се разходите. При отсъствие на такава възможност просто фокусирайте за 15 минути погледа към далечен предмет, например прозореца или вратата на отсрещната сграда. Така ще релаксирате очните мускули и ще успокоите зрението.

Мигане

Улисани в работата пред компютъра, често забравяме да мигаме достатъчно. Очната повърхност изсъхва, окото се зачервява и изморява. За да си спестите дискомфорта, просто си напомняйте да мигате по-често. Създайте си навика на определен интервал от време да мигате бързо в продължение на 2 минути. Движенията на клепачите трябва да наподобяват пърхането на крилете на пеперуда.

Гимнастика

Упражненията за очи предпазват не само от зрителна умора, но и от редица очни проблеми. Ето защо е добре да им отделите нужното време. Рисувайте предмети с поглед, движете очите нагоре и надолу, вляво и вдясно… И най-важното – бъдете постоянни. Редовното практикуване на очна гимнастика, води до по-добри и трайни резултати.

Иновативна природна комбинация за лечение и профилактика на постоянна умора в очите

В допълнение към посочените стратегиите за свежи и отпочинали очи, специалистите препоръчват приема на Околут Комби/Ocolut® Combi. Това е първият природен продукт на нашия пазар, който осигурява пълна пигментна и съдова защита на очите. Подпомага профилактиката и лечението на редица очни проблеми, включително и зрителна умора. Тайната на действието е в рационалната комбинация на пигменти и антиоксиданти за очи. Всяка капсула на продукта съчетава в едно високи количества лутеин, зеаксантин, проантоцианидин и астаксантин. Формулата забавя процеса на стареене на очните клетки, възстановява съдовете на ретината и усилва зрението. За постигане на най-добър ефект е необходим продължителен прием по 1 растителна капсула на ден, след хранене. Продуктът е подходящ за дълговременна употреба. Няма противопоказания. Перфектен избор за вегани и вегетарианци.

borola