грижа за уморените очи

Когато става дума за грижа за уморените очи, природата предлага богатство от нежни и ефективни решения. Заради забързаното ежедневие и непрестанното взиране в екраните на дигиталните устройства, нашият зрителен орган се претоварва. А това неизбежно води и до различни проблеми, като дигиталната умора е един от тях. За щастие обаче съществуват различни методи, които могат да се приложат за облекчаване на усещанията от изморените очи. В тази статия разкриваме някои от тях.

Използвайте резенчета краставица в грижа за уморените очи

Краставицата е богата на вода и антиоксиданти, което я прави отлично естествено решение за успокояване и освежаване на уморените очи. Поставянето на хладни резенчета от нея върху зрителните органи ще намали подпухналостта и ще хидратира деликатната кожа около тях, осигурявайки релаксиращо, спа изживяване. В краставиците се съдържат аскорбинова и кафеена киселина, като и двете помагат за намаляване задържането на вода и възпалението около очите. А поставени студени, помагат за свиване на кръвоносните съдове, намалявайки подуването и зачервяването.

Торбички чай от лайка в грижа за уморените очи

Лайката може да се приготви не само като успокояваща напитка, но и като естествен лек за уморени очи. Това става много лесно. Може да си направите чаша чай от лековитата билка от пакетчета. След което да ги оставите в хладилник, за да се охладят. Веднъж изстудени, поставянето на торбичките чай върху очите ви може да помогне за облекчаване на умората и намаляване на тъмните кръгове и подпухналостта. Лайката има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, които успокояват раздразнените очи. Прохладата на пакетчетата намалява подуването, докато екстрактът от лайка действа, за да успокои всяко неразположение на важния сетивен орган, в това число и зачервяване.

Гел от Алое вера за добрата грижа за уморените очи

Алое вера е растение, известно със своите успокояващи и овлажняващи качества. Затова и нанасянето на малко количество чист гел от него около очите може да осигури хидратация и облекчаване на сухота и раздразнение. Алое вера също съдържа витамини А, С и Е, които са полезни за здравето на кожата.

Ако нанесете охладен гел от лековитото растение то е сигурно, че ще усетите незабавно облекчение на уморените очи. Друг плюс е, че гелът се абсорбира лесно от кожата, като предлага дълбока хидратация и намалява признаците на умора като тъмни кръгове и подпухналост.

Йога – алтернативна грижа за уморените очи

Йога помага не само за тялото и ума, но и за зачервени и уморени очи. Съществуват шест мускула, които задвижват очната ябълка и според специалистите по йога трябва да се работи конкретно върху тях за подобряване на зрението и гъвкавостта на окото. Ето и някои ефективни упражнения:

1. Седнете с кръстосани крака и се концентрирайте върху дишането. След това погледнете надолу 5 пъти и затворете очите. Отворете ги и погледнете наляво и надясно отново 5 пъти, след което пак ги затворете. Направете същото упражнение нагоре и надолу.

2. Задръжте един молив или химикалка на една ръка разстояние и бавно започнете да го доближавате до носа си. Повторете упражнението пет пъти. Тази техника подобрява фокусирането и укрепването на мускулите на окото.

3. Затворете очите си, след което разтрийте длани една в друга, докато се сгреят. Извийте дланите си и ги поставете нежно върху клепачите, без директно да ги докосвате. Повторете упражнението 3 пъти. Това движение помага за релаксиране и възстановяване на мускулите на очите.

Изпитано природно средство в грижа за уморените очи

За да се справят още по-бързо с уморените очи, засегнатите трябва да комбинират предложените стратегии с прием на Околут Комби / Ocolut® Combi. Мощният офталмопротектор е първият природен продукт у нас, който съдържа оптимални количества очни пигменти и антиоксиданти (лутеин, зеаксантин, астаксантин и проантоцианидин). Поотделно всяка съставка благоприятства работата на очите, а в комбинация с останалите три засилва своя положителен ефект върху органите на зрението. Редовният и продължителен прием снема напрежението от очите и подпомага зрението. Има отлична поносимост, икономически изгоден е, и напълно безопасен за употреба.

Потърсете в аптеките или поръчайте онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola