носене на очила при късогледство

Ежедневното носене на очила при късогледство е най-често прилаганият метод за коригиране на зрението на засегнатите деца и възрастни. Ефективен ли е обаче той, и ако да, как може да се повиши неговата успеваемост? Отговорите на тези въпроси ще търсим в настоящата статия!

Много пациенти недоволстват срещу редовното носене на очила при късогледство

Практиката показва, че за болшинството от пациентите с късогледство е много трудно да привикнат редовно да носят очила за далечно виждане. Голям процент от засегнатите признават, че слагат очила от време на време. Немалко хора считат, че диоптричните очила влияят негативно на зрението и дори водят до допълнителни проблеми с очите. Основателни ли са съмненията им?

Доказано: Редовното носене на очила при късогледство не е достатъчно условие за подобряване на зрението на засегнатите

След проучване, проведено в САЩ през 2013 г., е установено, че 64% от хората с късогледство, които носят очила, с времето стават все по-зависими от това средство за подобряване на зрението. Нещо повече – почти всички участници споделят, че след изписване на очилата са започнали да усещат и други признаци на намалено зрение. Важно е да се отбележи, че много малко от страдащите от късогледство доброволци са полагали допълнителни грижи за здравето на очите. Според специалистите, провели изследването, това е грешка, тъй като очилата не са в състояние да осигурят цялостна офталмологична грижа.

Повишаване успеваемостта на редовното носене на очила при късогледство с помощта на две изпитани природни средства

За да е позитивен ефектът от носенето на очила при късогледство, офталмолозите у нас препоръчват прием на офталмопротективни продукти. С помощта на тези средства очите са подхранени, а зрителната острота – усилена.
Сред предлаганите офталмопротективни средства лидери на пазара у нас са два от продуктите с марка ОколутОколут/Ocolut® и Околут Комби/Ocolut® Combi.

Околут е средство на първи избор при деца с късогледство. Този офталмопротектор снабдява детските очи с най-важните пигменти на макулата – лутеин и зеаксантин. Благодарение на своето взаимодопълващо действие съставките подпомагат зрението, функцията на макулата и очната леща.

Околут Комби е първи избор при възрастни с миопия. Това е първият природен продукт у нас, който съдържа всички необходими пигменти и антиоксиданти за очи. Освен с лутеин и зеаксантин Околут Комби снабдява очите със зеаксантин и астаксантин. Съставките са комбинирани така че да осигуряват пълна пигментна и съдова защита на очите.

Както Околут, така и Околут Комби са напълно безопасни

Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Имат отлична поносимост и са подходящи за продължителен прием. Идеално решение са за вегани и вегетарианци, тъй като се предлагат в иновативни, изцяло растителни капсули (VGcaps). Налични са на сайта www.momo.bg, в магазини „Здраве и природа“ и в аптечната мрежа в страната.

borola