Side Menu

Последни публикации

хранителен режим

Хранителен режим за превенция на макулна дегенерация

Зрението е едно от петте сетива на човек, което искаме да запазим здраво до дълбока старост. За съжаление обаче напредването на възрастта постепенно влошава голяма част от способностите на човек, а особено негативно се отразява на зрението.

Дегенерация на макулата е едно от най-честите възрастово обусловени очни заболявания, но за съжаление то може да засегне и по-млади хора. Затова, когато става въпрос за очното здраве, най-добре е да се предприемат навременни действия за превенция на очни заболявания.

Хранителен режим, който може да предотврати развитието на макулна дегенерация

Определени хранителни вещества, които се съдържат в някои храни, предпазват зрението от вредното въздействие на оксидативния стрес. А точно оксидацията е част от процеса на развитие на възрастово обусловена макулна дегенерация. Тези хранителни вещества играят ролята на антиоксиданти с важно протективно действие.

Плодове и зеленчуци, съдържащи антиоксиданти и пигменти

Два от най-важните очни пигменти – лутеин и зеаксантин, се съдържат в най-голямо количество в тъмните зеленолистни зеленчуци и плодовете и зеленчуците с ярки цветове – пъпеш, манго, портокали, червено грозде, чушки, царевица, тиква и други.

Омега-3 мастни киселини

Хората, които консумират риба два до три пъти седмично понижават значително риска от развитие на макулна дегенерация. Тайната се крие във високото съдържание на омега-3 мастни киселини, които подкрепят здравето на сърцето и очите.
Най-добрите източници на качествени омега-3 мазнини са дълбоководните риби като сьомга и сардини. А други, неживотински източници на омега-3 мастни киселини са орехи, брюкселско зеле и спанак.

Допълнение към хранителен режим, базиран на антиоксиданти, пигменти и полезни мазнини

Човек не винаги успява да си набави достатъчно количество полезни хранителни вещества с храната. А като най-ценни за очното здраве, пигментите са задължителен елемент, що се отнася до превенцията на очни заболявания.

Освен чрез хранителен режим, очните пигменти и антиоксиданти могат да се набавят и чрез прием на природни продукти. Продуктите от фамилия Околут са предназначени специално за здравето на очите, а ефективна превенция и овладяване на макулна дегенерация се осъществява чрез редовен прием на Околут Дуо/Ocolut® Duo.

Високите количества лутеин и зеаксантин в продукта предпазват от развитие на дегенерация на макулата, а при започнал процес на развитие на болестта са в състояние да го забавят.
За оптимален ефект Околут Дуо се приема минимум 3 месеца по 1 капсула дневно.

borola

0 коментара

1

Коментари

avatar