макулна дегенерация хранене

Ако попадате в риск от поява на макулна дегенерация прочетете публикацията, за да научите как да я предотвратите чрез подходящ режим на хранене.

Здравословен режим на хранене като мярка за превенция на макулна дегенерация

Както знаем, очното здраве и добро зрение са пряко обвързани с начина на живот. При хората, предразположени към развитие на дегенерация на макулата, здравословните навици играят огромна роля за запазване на доброто зрение. Малките промени в дневния хранителен режим са важна стъпка към успешната превенция на очното заболяване.

Определени хранителни вещества, които се съдържат в някои храни, предпазват зрението от вредното въздействие на оксидативния стрес. А именно оксидацията е част от процеса на развитие на възрастово обусловена макулна дегенерация. Тези хранителни вещества играят ролята на мощни антиоксиданти с важно протективно действие.

Плодове и зеленчуци, съдържащи антиоксиданти и очни пигменти

Два от най-важните очни пигмента, натрупващи се избирателно в макулата, са лутеин и зеаксантин. Те се съдържат в най-голямо количество в тъмните зеленолистни зеленчуци и плодовете и зеленчуците с ярки цветове. За да си ги набавите, консумирайте моркови, пъпеши, манго, портокали, червено грозде, чушки, царевица, тиква.

Омега-3 мастни киселини

Консумацията на риба два до три пъти седмично значително понижава риска от развитие на макулна дегенерация. Тайната се крие във високото съдържание на омега-3 мастни киселини във вкусната морска храна, които подкрепят очното и сърдечно-съдовото здраве. Най-добрите източници на качествени омега-3 мазнини са дълбоководните риби като сьомга и сардини. Растителни източници на омега-3 мастни киселини са орехите, брюкселското зеле и спанакът.

Мощно природно допълнение към режима на хранене за протекция срещу макулна дегенерация

Не винаги успяваме да си набавим достатъчно количество полезни хранителни вещества за очи с храната. А като най-ценни за очното здраве, пигментите са задължителен елемент що се отнася до превенцията на очни заболявания.

В комбинация с приложения хранителен режим, оптимални количества от очните пигменти и антиоксиданти се набавят чрез прием на природни офталмопротектори. Продуктите от фамилия Околут са грижливо разработени с цел да поддържат здравето на очите и остротата на зрението. За ефективна профилактика и поддържаща терапия на макулна дегенерация се доверете на Околут Дуо/Ocolut® Duo.

Високите количества лутеин и зеаксантин в състава му осигуряват мощна защита срещу дегенерация на макулата при повишен риск от развитие на заболяването. При започнали дегенеративни увреждания, приемът им е в състояние значително да забави процеса.

За оптимален ефект Околут Дуо се приема редовно минимум 3 месеца по 1 растителна капсула дневно. Високото качество, чистота и произход на активните съставки са гаранция за безопасна употреба без странични ефекти.

borola