проблем с очите от компютър

Важно е да познаваме симптомите на проблем с очите от компютър. Все пак живеем във високотехнологичен свят и сме застрашени от синдром на компютърното зрение.

Симптомите, които насочват към проблем с очите от компютър

Хронично главоболие

Продължително взиране в екрана на компютъра може да доведе до засилващо се във времето главоболие. За да се предотврати болката в главата, светлината в помещението не бива да се отразява в монитора. Добре е също така да се намалят яркостта и контраста.

Продължителна зрителна умора (астенопия)

Фокусиране на погледа върху близкостоящи обекти като изображенията на компютърния екран пренапряга очните мускули. В резултат се появяват оплаквания като зрителна умора. Редовните почивки на очите се посочват от специалистите като препоръчителна мярка за профилактика на зрителния дискомфорт при работа с компютър. Погледът трябва да се отмества от монитора и се фокусира върху по-отдалечени обекти в продължение на няколко минути.

Замъглено зрение

Загуба на остротата на зрението и неясното виждане на обектите е един от най-честите признаци на синдром на компютърното зрение. Колкото по-продължително се напрягат очите, толкова по-неясно е зрението. Като профилактична мярка се препоръчва носенето на предпазни очила за работа с компютър.

Хронична сухота в очите

При работа с компютър мигаме около 2 пъти по-малко от обикновено. Това води до по-бързо изпаряване на слъзната течност и изсушаване на очната повърхност. Сухотата в очите може да се предотврати, като се мига по-често.

Природна помощ при проблем с очите от компютър

При поява на посочените симптоми е препоръчителна консултацията с офталмолог. Ако впоследствие се потвърди наличието на синдром на компютърно зрение, непременно трябва да се предприемат мерки за преодоляване на дискомфорта. Като средство за допълващо лечение на компютърно око може да се разчита на Околут Комби/Ocolut® Combi. Този мощен офталмопротектор от продуктовата линия Околут доставя оптимални дози от необходимите за очите пигменти и антиоксиданти. Всяка капсула на Околут Комби съчетава в себе си силата на четирите най-силни протектори на зрението – лутеин (10 mg), зеаксантин (750 μg), астаксантин (2 mg), проантоцианидин (50 mg). Активните съставки са съчетани така че да осигуряват пълна пигментна и съдова защита на очите. Околут Комби благоприятства зрението, като подобрява остротата на зрението, забавя стареенето на очните клетки, подобрява кръвоснабдяването в зоната на зрителния анализатор. В допълнение предпазва и възстановява съдовете на ретината и намалява пропускливостта на капилярите и перивенозната тъкан.

Околут Комби е напълно безопасен. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Има отлична поносимост. Подходящ е за продължителен прием. Перфектно решение е за вегани и вегетарианци, тъй като се предлага в иновативни растителни капсули (VGcaps).

borola