нарушено периферно зрение

Нарушено периферно зрение е специфично увреждане на зрението. Повече информация и мерки за профилактика на зрителното увреждане ще научите като прочетете докрай настоящата статия.

Нарушено периферно зрение – особености на зрителното увреждане

Нарушеното периферно зрение или още тунелно зрение е зрително увреждане на периферната част от зрителното поле. При него се запазва централното зрение, но се губи частично или напълно страничното зрение. Страдащите от нарушено периферно зрение виждат света около себе си като в тунел или през тръба. Страничното зрение заема най-голяма част от човешкото зрително поле. Нормално визуалният обхват на окото е около 170°, като 100° от тях се заемат от периферното зрение. Влошаването му ни лишава от огромен процент от зрението, възпрепятства правилната ни ориентация в пространството и затруднява виждането на тъмно.

Причини за нарушения в периферното зрение

Затруднения в придвижването на нормалния кръвен поток към вътрешните структури на окото, включително и на зрителния нерв, могат да доведат до загуба на периферно зрение. Честа причина за нарушаване на периферното зрение е увреждане на очния нерв вследствие на глаукома. Заболяването може да засегне всеки, но в най-висок риск са хората над 60-годишна възраст или тези с фамилна обремененост. Допълнителна опасност от поява на заболяването е и излагането на очите на неблагоприятни фактори, както и наранявания в областта на зрителните органи. Повишеното очно налягане при глаукома също е една от главните причини за нарушаване на периферното зрение. Други очни заболявания, които също могат да предизвикат тунелно зрение са катаракта, възрастово обусловена макулна дегенерация и пигментен ретинит.

Доказано успешни мерки за профилактика на тунелно зрение

Сведете риска от тунелно зрение до минимум като посещавате редовно своя офталмолог. Обстоен очен преглед е необходимо да се извършва на всеки 2 до 4 години след 40-годишна възраст. Качествена грижа за очното здраве и защита срещу увреждане на зрението, включително влошаване на периферното зрение, предлагат природните продукти Околут. Те съдържат пречистени незаменими очни пигменти, необходими за доброто здраве на едни от най-важните човешки органи.

Околут Комби/Ocolut® Combi е първият естествен офталмопротективен продукт у нас, който съдържа всички необходими пигменти и антиоксиданти за очи. С всяка растителна капсула Околут Комби ще си набавите мощна комбинация от лутеин, зеаксантин, астаксантин и проантоцианидин за пълна пигментна и съдова защита на очите. Околут Комби е подходящ за прием при висок риск от очни заболявания, при хора над 40-годишна възраст, при понижена зрителна острота и други зрителни смущения. Препоръчва се от водещи специалисти като отличен продукт за допълващо лечение на очните заболявания, водещи до поява на тунелно виждане.

borola