загуба на периферно зрение

Загуба на периферно зрение е специфичен очен проблем, известен още като тунелно зрение. При него, засегнатият вижда буквално като в тунел. Ясно се очертават единствено обектите в центъра на зрителното поле, а тези в периферията остават обвити в тъмнина. Страдащите от тунелно зрение се адаптират трудно към приглушена светлина и имат проблеми с ориентацията в пространството. При тунелно зрение се отчита частична или пълна загуба на периферно зрение за сметка на запазване на централното. В повечето случаи то остава напълно незасегнато. В следващите редове разберете кои са причините за загуба на периферното зрение и как да предпазите очите си.

Кои са главните причини за загуба на периферно зрение?

Тунелно зрение се развива най-често при увреждане на ретината, което обаче не засяга централната ѝ зона – макулата. Именно опазването на макулата позволява централното зрение да остане силно.

Увреждане на външните зони на ретината, отговарящи за периферното зрение, се отчита при различни заболявания и увреждания на очите. Именно те се явяват основни причини за развитие на тунелно зрение. В последните години в световен мащаб се наблюдава значително нарастване на разпространението им.

Загубата на периферно зрение най-често е последствие от очни увреждания и заболявания като:

Горепосочените състояния и заболявания изискват незабавна офталмологична намеса. Чрез преглед при специалист може да се установи коя е реалната причина за загуба на периферното зрение.

Загуба на периферното зрение – проблем, който не бива да се подценява

Тунелното зрение алармира за прогресивно влошаване на зрението. Ето защо своевременното полагане на профилактични мерки е от огромно значение за запазване на зрението. Поддържайте очите си здрави, а зрението добро, като приемате природни офталмопротектори. Те са доказано ефективни средства за превенция и допълващо лечение на очни заболявания. За забавяне на прогресията им и поддържане на зрението, офталмолозите съветват да разчитате на гамата природни продукти Околут.

Фамилия Околут залага на високо качество, чистота и рационално комбиниране на активните съставки за максимален офталмопротективен ефект. Продуктите Околут се прилагат с висок успех при превенция и лечение на най-разпространените очни заболявания.

Околут Дуо/Ocolut® Duo е натуралното решение, на което да заложите при профилактика и допълваща терапия на макулна дегенерация и пигментен ретинит. За поддържане на зрението и забавяне прогресията на глаукома и оптичен неврит разчитайте на Околут Комби/Ocolut® Combi.

Всички продукти от серията съдържат незаменими очни пигменти с мощен антиоксидантен ефект. Приемът им е напълно безопасен.

borola