потрепване на окото

Всеки от нас е изпитвал в определен момент неволево потрепване на окото. Прочетете публикацията докрай, за да научите повече за това какво значи потрепването на клепачите и сигнализира ли за по-сериозен очен проблем.

Защо понякога изпитваме потрепване на окото?

Потрепването на очите е повтарящо се, неконтролируемо примигване или спазъм на клепачите. Състоянието се нарича миокимия, а в определени случаи се използва терминът блефароспазъм. Той се отнася до съкращаване на мускулите на клепачите вследствие на увредено предаване на нервните сигнали. Засяга горните и долните клепачи и на двете очи.

Много хора развиват миокимия на клепачите в определен момент. Състоянието обикновено се свързва с работа с компютър, пренапрягане и преумора, натрупан стрес, прекомерен прием на кафе и кофеинови напитки. Потрепването на клепачите не е свързано с болка и не уврежда окото. Успоредно с появата му може да се изпита сухота, очите да се зачервят и да сълзят, зрението да се замъгли. В повечето случаи миокимията не е знак за наличие на проблем с очите и отшумява след определен период от време. Възможно е обаче, очното потрепване да е симптом на протичащо заболяване или очно смущение.

Потрепването на клепачите може да алармира за:

Специалистите съветват при честа поява на потрепване на очите, придружено с болка и други неразположения, незабавно да посетите офталмолог. Препоръчва се да ограничите всички потенциални дразнители като тютюнопушене и прием на алкохол и кофеинови напитки. Активната почивка и подпомагането на очното здраве са главни приоритети при овладяване на очните смущения като потрепването на клепачите.

Комбинирана природна помощ за подпомагане здравето на очите и доброто зрение

Офталмолозите споделят, че очните смущения могат да бъдат успешно преодоляни чрез поддържане на добро очно здраве. А такова може да ни осигурят натуралните офталмопротектори. Пръв избор на специалистите и доволните потребители са продуктите от семейството на Околут.

Офталмопротективните средства с природен произход Околут са създадени със специалната цел да осигурят всички необходими пигменти и антиоксиданти за безупречно зрение. Приемът им дългосрочно защитава очите от поява на очни смущения и спомага за успешното им овладяване. Фамилия Околут предоставя на малки и големи очна грижа с най-високо качество, чистота и безопасност.

Продуктите Околут се прилагат еднакво ефективно при профилактика и поддържаща терапия на най-често срещаните заболявания и смущения на очите.

borola