влошаване на зрението

Грижата за детските очи трябва да бъде приоритет за родителите, за да се предотврати влошаване на зрението при малчуганите. В противен случай зрителните нарушения е възможно да доведат до проблеми с усвояването на учебния материал, поведението и увереността. Например при деца, чиито проблеми с очите се неглижират, е възможно да последва отегчаване от училището и проблеми с концентрацията. Ето защо в следващите редове споделяме няколко стратегии, които можете да приложите, за да запазите очите на децата здрави през тази учебна година.

Следете за влошаване на зрението при децата

По-големите деца могат да споделят, ако имат проблеми със зрението. Но при малките нещата не стоят точно така. Възможно е те да не осъзнават, че нещо с очното здраве не е наред или да не могат да обяснят точно какви затруднения с виждането изпитват. Затова е важно родителите да умеят да разпознават индикациите, които подсказват, че зрението на малчуганите е влошено. Тези признаци включват оплаквания от зрителна умора, присвиване на очите, чести разтърквания на очите, главоболие, проблеми с концентрацията, доближаване на книги и дигитални устройства прекалено близо до очите и др.

Ограничете времето пред дигиталните устройства

Връщането в училище е синоним на повече време, прекарано в дейности, които изискват взиране отблизо, като писане на домашни, изготвяне на проекти и презентации. В допълнение към училищната работа, за никого не е тайна, че децата прекарват време на телефоните си или гледат телевизия в свободното си време. Напомняйте им да правят чести почивки. Твърде дългото време пред дигиталните екрани може да доведе до напрежение в очите, замъгляване на зрението и повишена чувствителност към светлини. Експертите по очно здраве препоръчват правилото 20:20:20. Насърчавайте децата да си почиват от електронните устройства на всеки 20 минути, като гледат на 20 фута (6 метра) встрани за около 20 секунди.

Насърчавайте честото измиване на ръцете

Малките ръчички могат да пренасят големи микроби и да доведат до често срещани очни инфекции, като конюнктивит. Напомняйте на децата да мият ръцете си често и да избягват да търкат очите си, което може да разпространи микроби. Според Центровете за контрол и превенция на заболяванията ръцете трябва да бъдат насапунисани за 20 секунди, преди да се изплакнат.

Не отлагайте профилактичните очни прегледи

При липса на конкретни оплаквания е препоръчително децата да преминат преглед на зрението около предучилищна възраст. След това е удачно малчуганите да посещават профилактично очен лекар веднъж годишно. Целта е да се открият и лекуват своевременно потенциални проблеми с очите, които в дългосрочен план биха могли да застрашат детското зрение. При наличие на симптоми, подсказващи за влошено зрение или по лекарска препоръка, е възможно посещенията на очния кабинет да бъдат по-чести.

Природен продукт предотвратява влошаване на зрението при децата

Офталмолозите у нас препоръчват на родителите да се доверят на Околут / Ocolut® в грижата за детските очи. Това е мощен природен офталмопротектор, специално създаден за зрението на малчуганите.

Формулата съдържа естествените очни пигменти лутеин и зеаксантин. Всяка растителна капсула доставя на организма 6 mg чист лутеин и 450 mcg зеаксантин. Изследвания на университета в Харвард доказват, че 6 mg лутеин дневно намалява риска от увреждане на макулата (централната част на ретината) с 43%. Зеаксантинът допълва и усилва ефекта на лутеина.
Продуктът се прилага успешно при очна умора и работа с компютър. Намалява риска от рефракторни аномалии и очни заболявания.

Приемът е удобен за децата и икономически изгоден за родителите – по 1 капсула дневно по време на хранене. Продуктът е практически безвреден и подходящ за продължителна употреба. Наличен в аптеките и в сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

borola