здраве за очите

Изборът на висококачествени слънчеви очила е един от начините да си гарантирате добро здраве за очите. Очилата са важни, защото предпазват зрителния анализатор от вредното въздействие на UV лъчите, което се свързва с повишен риск от развитие на очни болести, като макулна дегенерация и катаракта. Също така си струва да отбележим, че този аксесоар, освен очите, предпазва и деликатната кожа около тях от увреждане. В следващите редове споделяме на какви изисквания трябва да отговарят слънчевите очила, за да осигурят сигурна защита.

Здраве за очите – UV защитата е задължителна

UV лъчите от слънцето увреждат директно очната тъкан и кожата около очите. Най-сигурната защита на очите, когато сте на открито или в автомобила, са слънчевите очила, блокиращи UV лъчите. Сигурен начин да се сдобиете не само с красив, но и с качествен аксесоар, е да закупите очилата от специализирана оптика. Изберете модел, който блокира вълните с дължина до 400 nm.

Изберете големината на стъклата

Размерът на стъклата е друг фактор, който трябва да имате предвид при избор на слънчеви очила. Колкото по-голям е размерът на стъклото, толкова повече ултравиолетови лъчи се блокират, следователно очите са по-добре защитени от вятър, прах и полени. Големите стъкла с рамка може да са добър вариант за хора с очни болести или алергии, които предизвикват раздразнение на очите.

Поляризация

Поляризираните стъкла имат химическо покритие, което намалява отблясъците от слънцето и други източници на светлина. Те могат също така да предотвратят напрежението в очите, причинено от отразяващата се светлина във водата, пясъка или снега. Въпреки че поляризацията не е задължителна, тя е допълнително предимство, особено за дейности като риболов, каране на лодка, ски и алпинизъм. Поляризираните стъкла не се препоръчват при шофиране по тъмно или при четене от екраните на дигитални устройства. Обикновено върху стъклата на очилата е обозначено с етикет дали те са с поляризация, или не.

Природен вътреочен филтър за добро здраве на очите

За защита на зрителния анализатор отвътре навън специалистите у нас горещо препоръчват Околут Комби / Ocolut® Combi. Този натурален офталмопротектор съчетава пълна гама от необходимите пигменти и антиоксиданти за добро зрение. Съставът на продукта е рационална комбинация от лутеин 10 mg, зеаксантин 750 μg, астаксантин 2 mg и проантоцианидин 50 mg. Достатъчно е да се приема по 1 растителна капсула (VGcaps) дневно, след хранене, за осигуряване на пълна пигментна и съдова защита на очите. Дозировката е удобна и икономически изгодна. При редовен прием се осигурява защита от UV лъчите. В допълнение продуктът гарантира подобряване на зрението при страдащите от различни очни болести. Натуралното средство е особено подходящо за профилактика и овладяване на болести като катаракта, макулна дегенерация и др. За оптимални резултати се препоръча по-продължителен курс на терапия. Няма данни за противопоказания и странични ефекти. Търсете в аптеките в страната и онлайн на сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola