какво вреди на очите

От статията ще научите какво вреди на очите. Продължавайте да четете, за да разберете кои са онези лоши навици, които буквално съсипват очното здраве.

Ето какво вреди на очите най-много

Гледане на телевизия на тъмно

Гледането на телевизия на загасени светлини създава по-задушевна атмосфера, но е ужасно вредно за органите на зрението. Най-малкото, което може да причини е главоболие и зрителна умора. По-тежките проблеми, които е възможно да възникнат са сухота и зачервяване на очите. Причина за тези оплаквания са внезапните промени в яркостта, които ненужно натоварват очите.

По-рядко мигане

Установено е, че човек мига 2 до 3 пъти по-рядко от обикновено, когато е пред компютъра. В резултат слъзният филм се изпарява по-бързо и очната повърхност „изсъхва“. Появява се болка в областта на веждите, очите започват да парят и зрението се замъглява. Всички тези симптоми са провокирани от умора в очите. За да се преодолее дискомфортът, трябва да се мига по-често.

Пренебрегване на слънчевите очила

Слънчевите очила са много повече от аксесоар. Освен да допълват цялостната визия и да допринасят за перфектния външен вид, те предпазват очите от вредните UV лъчи. С оглед на ключовата им роля за очното здраве, очилата трябва да се носят целогодишно. Важно е да се знае, че дори когато навън е мрачно UV лъчите пробиват през облаците и достигат до очите и могат да навредят на зрението.

Четене от телефона – един от честите отговори на въпроса какво вреди най-много на очите

Доказано е, че продължителното четене от телефона увеличава риска от проблеми с очите и влошава вече съществуващи такива. Оплаквания като размазано зрение и сухота в очите се задълбочават още повече, ако се чете при лошо осветление. С оглед на казаното дотук вредният навик своевременно трябва да се изкорени.

Пренебрегване на здравето и профилактиката

Високото кръвно налягане и диабета са само малка част от заболяванията, които могат да увредят зрението. Много хора обаче пренебрегват този факт и неглижират профилактиката. Именно поради това здравните експерти апелират да се следи общото здраве на организма.

Вижте как да предпазите очите си от скритите опасности и вредните въздействия на средата

Изграждането на здравословни навици е първата крачка за запазване на очното здраве. Следващата е полагането на допълнителни грижи за очите. Идеален за тази цел е мощният офталмопротектор Околут Комби/Ocolut® Combi. Това е първият 100% натурален продукт у нас, който съдържа всички необходими пигменти и антиоксиданти за очи. Всяка растителна капсула на Околут Комби доставя на очите доказаните протектори на зрението лутеин (10 mg), зеаксантин (750 μg), астаксантин (2 mg) и проантоцианидин (50 mg). Съставките взаимно допълват и усилват своя ефект. Комбинирани са така че да осигуряват пълна пигментна и съдова защита на очите.

Околут Комби е не само ефективен, но и безопасен. Радва се на отлична поносимост и е подходящ за дълготрайна употреба.

borola